VBox7 logo

Във форма след ваканцията! Как да свалим качените набързо килограми?

4 906 02.09.2019

Всички знаем, че няма как да отидеш на почивка и да не се върнеш с някой килограм отгоре - коктейли, палачинки, сладолед, картофки... Изкушенията са на всеки ъгъл, а ако сме на море в чужда държава задължителната местна кухня няма как да бъде пропусната. 

Но лятото малко по малко си отива, а последствията от почивката остават. Как да се върнем отново в релси и да свалим каченото по време на почивка? Ето как!

1. Ново начало

Новият ден е и ново начало. Започнете го с балансирана закуска, продължете по същия балансиран начин. Не гладувайте, не се самонаказвайте. 

2. Следете прогреса си

Записвайте храната, която поемате и тренировките, които правите. Така се създават навици, а и ще имате реална представа за деня ви - приетите калории, движението ви.

3. Планирайте

Планирайте храната си за следващите няколко дни. Ходете в супера само със списък за пазаруване. Сгответе си предварително, за да не разчитате на храната около офиса.

4. Избягвайте суперхраните

Да, те съдържат витамини, минерали, фибри, но това го имат и всички останали зеленчуци и плодове. Няма храна, която да ви помогне при отслабването, а суперхраните в повечето случаи дори съдържат и повече калории.

5. Заложете на "зелено"

Сезонът е страшно подходящ за всякакви салати. Краставици, домати, чушки, зеле, айсберг, тиквички... пазарите са претрупани, а цените им са ниски! Към една такава салата е достатъчно да сложите 1-2 сварени яйца или останалото месо от предната вечер. 

Източник thumbnail: PeopleImages/juststock/ersinkisacik/iStock

4 906 02.09.2019

Още от Social Virals