VBox7 logo

5 признака на истинската връзка! Има ли ги, всичко друго има смисъл!

2 611 28.10.2019

Истинската любов се намира трудно. Но един пък, когато я намерим, животът ни става по-хубаво. Или поне така се надяваме. Истината е, че можеш да си мислиш, че си в облаците или наистина да си, но на другия ден да паднеш много лошо от тях.

За съжаление може да се окаже, че някого, когото обичаме много и имаме дълга връзка с него, просто един ден да ни предаде. А най-неприятно е, когато си се оженил за този човек или си напът да го направиш. Как да разберем обаче, че човекът, с когото сме си казали "да" или ни предстои да си кажем, е правилният за нас? Ето какво казват психолозите.

Виж още: 11 правила, на които стъпва ВСЯКА дълготрайна връзка

1. Четете си мислите

Психологическо проучване докаказва, че любовта помага на нервната система. А след като прекарате достатъчно време заедно, започвате взаимно да разбирате чувствата си, мислите си и реакциите си. И го правите, дори като не си говорите. 

2. Имате една и съща нагласа към бъдещето си

Когато сте във връзка, рано или късно започвате да мислите като двойка. Освен това започвате да мислите и за бъдещето. Ваканции, покупка на дом, деца? Колкото и да цените свободата си, тези неща няма как да ги подминете и трябва да си дадете сметка дали сте на една и съща вълна и при тях.

Виж още: Кои са връзките за пример на Холивуд? Топ 10+1 на отличниците

3. Знаете, че си струва

Обвързването и чувството на това да си във връзка е съществено важно за здравината на тази връзка и нейната перспективност. Правите компромиси и знаете, че си струва. Проучване на психолози от университета в Кобе, Япония, твърдят, че без жертви, една връзка няма как да трае дълго. Разбира се, това не означава да се откажете от своята идентичност, а просто малки жертви в името на щастието на другия.

5. Чувствате се странно без другия

Важно е да сте независими един от друг и да имате своята лична свобода във връзката. Но хората, които наистина държат един на друг и са в пълния смисъл на думата "партньори", се чувстват странно и самотно другия, като отиде в командировка, при роднини или се наложи по-дълго време да отсъства.

6. Превръщате се в "ние"

След като отбележите всички горе вероятно може да кажете, че пред приятели вече говорите за себе си като "ние". Това е нещо повече от връзка, това е отбор, вие сте истински партньори.

Източник thumbnail: Vasyl Dolmatov/Deagreez/courtneyk/iStock

2 611 28.10.2019

Още от Кaк дa