Summer breeze: три летни коктейла, без които просто не можем

427 20.08.2022

Всички са на морето или на екзотични дестинации, а ние виждаме, че родните звезди и любимите ни инфлуенсъри не спират да пият коктейл след коктейл. Манията по отлично миксираните и балансирани летни напитки стигна тавана, затова ти представяме най-популярните коктейли това лято. Наздраве и консумирай с мярка!

Джинът превзе всички
Негово величество джинът е толкова популярен това лято, че всички се научиха да го пият под всякакви форми. Bombay Sapphire Sunset, Hendrick’s Neptunia, Glendalough и Malfy Rosa са само някой от гъзарските марки, които се разливат от плаж на плаж. Любимият ни коктейл с тях ти издаваме сега – Коктейл с краставица и лавандула. Трябват ти: 60 мл джин, 50 мл фреш от краставица, 40 мл просеко, 20 мл сироп, 5 мл лимонов сок и лавандула. Лавандулата се слага при приготвянето на сиропа. Със сокоизтисквачка правим фреш от краставица, а всичко останало се смесва и се разбърква добре.

Водката се завърна
Всички смятат водката за отживелица, но тя не само се завърна, а и превзе лятото, което никой до сега не й даваше. Летни коктейли с водка са новият супер хит, а ето и нашият любим – Rose Spritz. Трябват ти 50 мл Finlandia Botanical Wildberry & Rose, 150 мл розов тоник и 2-3 капки сок от лайм. Миксираш съставките в шейкър, изсипваш в чаша и украсяваш с резен лайм.

Вечна класика в жанра – Негрони
Негронито си е хит от много лета, но ето и нашата рецепта, с която този коктейл става пълен разкош – 30 мл. джин, 30 мл. сладък вермут, 30 мл. кампари, 2 резенчета портокал и лед. В чаша пълна с лед се наливат джинът (30 мл.), вермутът (30 мл.) и кампарито (30 мл.). Коктейлът се разбърква и се украсява с резенчета портокал.

Изображение: iStock

Още от Милена Робертова