VBox7 logo

Правила ли? 7 пъти, в които Меган и Хари нарушиха грубо кралския етикет

3 590 19.09.2019

Правилата са, за да се нарушават и в това очевидно вярват дори представителите на британската кралска фамилия. Дори правилата да са вековни и да са на въпросната фамилия.

Сигурно вече сте се досетили, че нарушителите са не кои да е, а младото семейство на принц Хари и херцогинята Меган Маркъл.

Представяме ви някои емблематични случаи, в които семейството наруши базови правила на британската кралска фамилия.

1. Когато Меган си "забрави" сутиена

За своето първо публично появяване като херцогинь, Меган Маркъл избра стилна рокля в телесен цвят. Но пресата забеляза, че е без сутиен. А правилата са категорични - забранено е член от кралското семейство от женски пол да се явява на публично място без тази част от бельото. Но Меган има свое мнение по въпроса, вероятно заради феминизма, на който тя е привърженик.

2. Не крият чувствата помежду си

Разбира се, че прегръдките и целувките са забранени между членове на кралското семейство на публични места. Но Хари и Меган определено не се интересуват от това. Те редовно се държат за ръце, прегръщат се, а на благотворителен мач по поло Хари дори целуна Меган.

3. Меган затвори вратата на колата сама

Макар че това може би ни се струва смехотворно, това влезе като новина в информационните сайтове. По принцип би трябвало друг да го прави. Но старите навици умират трудно.

4. Меган и чорапогащниците

Още един задължителен елемент, който херцогинята заобикаля. А той е задължителен независимо от времето и дължината на полата или роклята. Е, на Меган за пореден път не ѝ пука.

5. Без обувки на плажа

Това е грубо нарушаване на етикета, макар че няма нищо по-нормално от това да ходиш бос на плажа. Случаят е от посещение в Австралия през октомври миналата година. С тях бяха принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън, които обаче се съобразиха с етикета.

6. Меган ходи пред Хари

Според протокола членовете на кралската фамилия, които са с по-висок статус от другите, трябва да ходят по-напред. Това не се случва в семейството на Меган и Хари.

7. Поздрав в Instagram

Хари и Меган поздравиха принц Джордж онлайн в Instagram. Това е неформален начин, който не е приемлив за кралския етикет. Още по-скандалното в случая беше, че към принц Джордж двамата не се обърнаха с пълното му име.

3 590 19.09.2019

Още от Social Virals