VBox7 logo

Тялото издава: 7 признака, че човек е интелигентен

Научно доказани

18 011 12.04.2019

Има някои стереотипи за човешкото тяло, които са успели да се наложат с времето. Според един от тях хората, които носят диоптрични очила, са умни и интелигентни. 

Има обаче някои доказани отличителни белези на интелигентния човек. Кои са те?

1. Височината

Според учени от университета в Единбург високите хора са по-интелигентни от ниските. Според теория височината на хората им помага да извоюват по-висок статут, а статутът им помага и исторически погледнато имат повече възможности от по-ниските.

2. Големите гърди

Учени от университета в Чикаго са установили, че жените с по-големи гърди са по-интелигентни. Това важи и за жените с нормален размер на гърдите. 

3. Сините очи

Този път учените са от университета в Луисвил, Кентъки. Те са установили, че най-значимите учени на нашето време имат сини очи. Такива например са Стивън Хокинг и Мария Кюри.

4. Голямата глава

Тук има голям дебат по темата дали по-голямата глава ни прави по-умни, но едно е сигурно: по-ниското налягане на неутрони помага мозъкът ни да работи по-ефективно.

5. Високо чело 

 

Според популярна китайска практика за разчитане на емоции и език на тялото като цяло, високо чело е сигурен знак за по-голяма интелигентност. 

6. Тънките устни

Чешки учени твърдят, че хората с по-тънки, дори "тъжни" устни са доста по-интелигентни от хората с плътни и големи устни. 

7. Окосмението

 

Тук говорим за изследване измежду студентите по медицина в САЩ. По-косматите от тях се оказали по-интелигентни и постигали по-високи резултати.

18 011 12.04.2019

Още от Храна и тренировки с любов