VBox7 logo

Как да бъде здравословното хранене и евтино? Някои безценни съвети

Лесни, приложими, ежедневни

9 932 18.02.2019

Да се храним здравословно може да бъде доста скъпо. А кой не иска в крайна сметка да се храни така? Цецо в експеримента си ни показва как да изкараме цяла седмица с храна на стойност от 35 лв., а това предизвикателство определено вдъхновява.

Затова ви предлагаме някои съвети, които донякъде ще припокрият неговите съвети, но и ще го надскочат.

1. Планирайте храненията си

Определете един ден от седмицата, в който ще планирате какво ще хапвате през следващата седмица. Тогава ще можете да направите и списък с продукти, с който да пазарувате.

2. Направете ревизия

Със сигурност в шкафовете, хладилника и камерата имате хранителни продукти, които чакат да бъдат приготвени. Оползотворете ги!

3. Придържайте се към списъка си

Винаги пазарувайте сити и винаги със списъка, който сте подготвили от първа точка на нашите съвети. Има приложения, с които можете да следите промоциите в магазините, и други, с които да можете да подготвите списък за пазаруване.

4. Гответе си вкъщи

Каквото направи и Цецо. Да ядеш навън излиза също толкова скъпо, колкото и да сготвиш 4 порции вкъщи. 

5. Купувайте марки на магазина

Повечето вериги имат свои марки, които предлагат основни хранителни продукти - хляб, мляко и млечни продукти, яйца, месо. Най-често те са произведени от същите производители като на "нормалните" марки, но са доста по-евтини.

6. Купувайте сезонни продукти

Това важи най-вече за плодовете и зеленчуците, които лесно ще познаете по цената в магазините. Замразените зеленчуци пък са на една цена през цялата година.

7. Използвайте рационалните "супер" храни

Яйца, дроб, боб, овесени ядки, зеле... Всичко това е много, много здравословно, доста евтино и със сигурност може да намери място в хранителния ви режим.

9 932 18.02.2019

Още от Храна и тренировки с любов