VBox7 logo

Тези истории ще ви просълзят: 5 котки герои, спасили човешки животи! И не само...

1 875 18.10.2019

Нека си признаем - котките нямат репутацията на най-преданите и сърдечни животни. Те са описвани като егоцентрични животни, които не се интересуват от никого и от нищо.

Но това не е съвсем така. Предлагаме ви историите на няколко котки герои, които са спасили човешки животи и в този смисъл разбиват стереотипа за представителите на вида си.

Котката Маша

Историята се развива в гр. Обнинск, Русия. Местна жителка чува котка да мяука, но последното нещо, което очаква да види е, че котката лежи върху човешко бебе, изоставено в кашон. Оказало се, че котката Маша е влязла в кашона при бебето и е стояла до него, за да го топли, докато не го намерят хора. Бебето е прието в болница, където се оказало в добро здраве, а Маша станала местен герой и получавала големи количества от любимата си храна.

Котката Тара

Видео преди години показа как 4-годишно детенце от САЩ се вози на колело. В този момент към него се спуска съседско куче, което го захапва за крака и поваля на земята. Още преди майката на детето да реагира, към него се спуска домашната им котка Тара, която прогонва кучето. Тара впоследствие получава редица награди.

Виж още: Междувременно в Япония: Котешки манастир приема поклоници, посреща ги бял котарак монах

Котката Скарлет

Не бързайте да заключите, че тя е грозна. Тя е герой! През 1996 г. в изоставен гараж в Бруклин избухва пожар. Пожарната реагира бързо, а пожарникарите си отдъхват - няма пострадали хора. В този момент Дейвид Джанели забелязва котка, която изважда от гаража едно по едно котенца. "Очите ѝ баха почти затворени, ушите и лапите - изгорели, падаше козината ѝ, но тя спаси котенцата си", разказва той. Бездомната котка Скарлет и нейните котенца бързо си намират дом след това. Скарлет умира през 2008 г., но се превръща в герой в много детски книжки.

Котаракът Том

Той спасява живота на своя собственичка Сю Маккензи през 2014 г., откривайки, че е болна от рак. Поведението на Том се променило коренно - той постоянно мяукал и с лапичка я потупвал по врата. В началото това дразнило Сю, но впоследстиве отишла на лекар, където остановили, че има рак. Благодарение на Том Сю е жива и здрава.

Виж още: В световния ден на котките: Кратка и интересна история за мъркащите ни приятели

Котаракът Омир

Въпреки че е сляп заради инфекция, Омир е котка супергерой! Една нощ собственикът му, Купър, се събудил от звуци на агресия, които дочул от къщата му. Станал, за да види как слепият Омир, който по принцип обожавал хората, е нападнал, хапе и драска нахлул в дома крадец.

1 875 18.10.2019

Още от Zoo Box