VBox7 logo

В навечерието на ''изгодното'' онлайн пазаруване: Как да избегнем триковете на търговците?

3 404 14.10.2019

Според някои статистики 1,8 млрд. хора пазаруват онлайн. Нищо чудно тогава, че всеки онлайн магазин прави всичко по силите си, за да привлече нови клиенти, които да останат доволни и да поръчат пак.

Съвсем скоро обаче ще започнат дни и седмици на намаления, които ще ни заливат с всякакви отстъпки, промоции и невероятни предложения. Как да избегнем някои популярни трикове, които могат да ни заблудят при пазаруването онлайн?

1. Отзиви на клиенти

Особено пазаруващите от Китай знаят, че снимката на продукта често се различава от артикула в действителност. Затова трябва да се гледат отзивите на клиентите, които вече са купили преди нас. Но пък и не трябва да им се разчита на 100%, тъй като е възможно голяма част от тях да са изфабрикувани или "поръчкови".

2. Големите етикети

"Голямо намаление", "топ предложение", "лимитирана оферта". Често зад тези гръмки лозунги създават напрежение у клиента, че положението е "сега или никога". Първо обаче се запитайте нужно ли е това, което ви предлагат "ексклузивно", а ако отговорът е положителен, уверете се, че наистина предложението е добро, а не просто празни твърдения.

3. Истинско ли е намалението

Съществуват много приложения, които може да инсталирате на браузара си, с чиято помощ да проследите каква е била цената на продукта, от който се вълнувате, в последните месеци. Така ще сте сигурни винаги дали намалението е наистина намаление.

4. Безплатната добавка

Клиентите не обичат да плащат за доставка и търговците много добре знаят това. В много сайтове ще видите опция за безплатна доставка над определена сума. Това е популярен трик за стимулиране на спонтанните покупки. От друга страна много търговци съзнателно включват цената на доставката в тази на продукта, за да ви накарат да си мислите, че наистина тя е безплатна.

5. Изчакайте с пазаруването

Оставете продуктите си в кошницата си за ден-два. Така ще се убедите, че няма да купите нищо спонтанно. От друга страна търговците мразят да оставяте незавършени покупките си и ще се постараят да ви убедят да купите продукта. Вероятно ще ви пратят код за отстъпка или ще пробват да ви примамят с подарък.

Източник thumbnail: Deagreez/seb_ra/iStock

3 404 14.10.2019

Още от OMG Facts