VBox7 logo

Какво е Зона 51 и защо всички говорят за нея? Има ли извънземни там?

5 331 19.07.2019

Кой не знае Зона 51, кой не е слушал за нея? Обектът е военна база в Невада, САЩ. Според мнозина там военните проучват извънземния живот, НЛО и всякакви паранормални явления.

Всъщност за славата на Зона 51 голяма роля изигра любимия сериал от 90-е "Досиетата Х".

Е, във Facebook в момента над 1 млн. души са заявили, че ще участват в щурмуване на Зона 51, като целта им е да установят дали има извънземни в базата.

Всъщност създателите на събитието уточняват, че става въпрос за шега, макар че едва ли говорят от името на всички, заявили, че ще присъстват на събитието, насрочено за 20 септември.

Същевременно обаче американските власти заявиха, че ще бранят Зона 51 с всички необходими сили и от всяка потенциална заплаха.

Зона 51 е свръхсекретен полигон от ерата на Студената война, в който по официална информация се разучават чужди военни летателни апарати.

Служителите в Зона 51 се извозват със самолети от Лас Вегас, а заради нивото на секретност нищо от района не може да го напусни - боклук, поща, хора...

Същевременно живеещи в района разказват, че са виждали странни обекти и светлини в нощното небе около военната зона. 

Въпреки това зоната около военната база е популярна туристическа атракция. Там има заведения и мотели, посветени на темата за извънземните.

Източник thumbnail: gremlin/pmcdonald/panimoni/iStock

5 331 19.07.2019

Още от OMG Facts