VBox7 logo

Един мъж, който обичаш или мразиш! История за секс, брутални случки и черен хумор!

Бащата на ''Cyanide & Happiness'' разказва за предизвикателствата

12 691 27.08.2018

Роб Денблейкър, познат с комиксите ''Cyanide & Happiness'', ще бъде един от гостите на предстоящия Aniventure Comic Con, който ще се проведе в София на 15 и 16 септември. С него разговаряхме за това как един комикс може да е на 14 години и да е все така вълнуващ, както и за много други неща. Вижте!

1. Cyanide & Happiness навършват 14 години. Как успявате да задържите интереса на хората в постоянно променящата се онлайн среда?

Не е лесно… Социалните мрежи държат вниманието на хората в 3-4 платформи. Цялата идея да посещаваш сайтове е чужда на младите хора онлайн. Номерът при нас беше да ни има във всяка социална мрежа, за да покажем комиксите си на повече хора. Първоначално Cyanide & Happiness станаха популярни, защото позволихме на хората да ги публикуват свободно в MySpace. Това е нашата философия и до ден днешен: да публикуваме комиксите, където са хората и след това да видим какви са бизнес възможностите.

2. Колко време отнема да завършите един ваш проект? Можете ли да опишете процеса?

 

Комиксите са ясни - отнемат няколко часа. Видеата, от друга страна, изискват голям екип от художници, дубльори, сценаристи и мениджъри. Във всеки един момент имаме 20 + идеи за клипчета и отнема много време за организация, за да се уверим, че вървим напред. 

3. Какво ви вдъхновява в работата? Как ви хрумват идеите? 

Номерът е винаги да внимаваш и да си заобиколен със забавни хора. Да пишеш е колективна работа, дори и идеята да е хрумнала на един единствен човек. Идеите идват отвсякъде – докато свириш на китара, докато говориш за новините, докато пиеш питие навън. Не можеш да прогнозираш кога ще ти дойде добрата идея. 

4. Какъв е най-странният въпрос изобщо, който са ви задавали фенове?

Често ни питат дали сме правили нещо, което е твърде обидно. Отговорът е „не“. Това може би изненадва хората, но ние не създаваме твърде провокативно съдържание. Това е просто нашият хумор. Правим неща, които смятаме, че са забавни. 

5. И последно: Какво предстои за Cyanide & Happiness?

В момента работим върху игра с карти, която ще се казва Joking Hazard. Предстоят и още две игри - Freakpocalypse и Rapture Rejects. Ще има и още един нов проект, но е твърде рано да го обявяваме. 

 

12 691 27.08.2018

Още от Aniventure Comic Con