VBox7 logo

7 безценни мързеливи хитринки за по-бързо отслабване

Колко пъти сме си казвали, че започваме диета от понеделник?

3 536 25.02.2019

Колко често си казваме, че от понеделник ще тръгнем на фитнес или ще почнем някоя диета? Твърде често, нали? 

Понякога си поставяме за цели твърде големи стъпки, които искат твърде голяма промяна от наша страна. Но как можем да започнем процеса без да се налага да правим толкова драстични промени?

Ето някои прости съвети, с които можете да започнете:

1. Невидимата активност

Правилото на отслабването е просто - трябва да изгориш повече калории, отколкото си поел. Тренировките в това отношение са супер, но изискват понякога твърде много усилия. Затова нека бъдем по-активни през целия ден - нека забравим асансьора, нека ходим една спирка повече, нека не забравяме и за бързите, базови упражнения като коремни преси и клекове. 

2. Добавяйте повече подправки

Някои подправки имат благоприятно въздействие върху метаболизма. Джинджифил, канела, червен пипер са сред най-популярните за целта. Намалете и солта, за да свалите някой и друг килограм без да усетите.

3. Пийте студена вода

С нея тялото ви ще изгаря повече калории, отколкото с топла вода. Разбира се, това няма да е достатъчно, но е едно добро попълнение.

4. Кратки разходки

Не е трудно да се научим да ходим повече. Може умишлено да паркирате колата си на 1-2 преки по-далеч, отколкото по принцип ви е удобно. 

5. Излъжете окото си

Слагайте порциите в по-малки чинии. Така храната ще изглежда повече, като това има и добър психологически ефект върху вас.

6. Приемайте витамини

Витамин D ускорява метаболизма. Можете да го приемате от яйца, масло, дроб на треска, риба, а и на капсули. Не забравяйте и за хрома - той убива апетита.

7. Ароматите

Има такива, които ни влияят добре, когато отслбваме, и други, които не ни влияят добре. Учените са доказали, че ароматите на мента, ябълка, банан и грейпфрут са от "добрите" по време на диета. 

3 536 25.02.2019

Още от Храна и тренировки с любов