VBox7 logo

Нито диета, нито упражнения: 5 невероятни трика, които помагат за отслабване

22 307 14.08.2019

Всеки, който е водил война с няколко излишни килограма, знае, че тя се води не само на един фронт и тренировката във фитнеса е наистина най-лесното нещо.

Най-трудно е да се храним правилно, но понякога и това не е достатъчно. Представяме ви някои нетрадиционни методи, които може да ви помогне в неравната битка с теглото.

1. Пийте повече вода

Тривиално, но учените са установили, че наистина помага! Даже е установено, че пиенето на половин литър вода увеличава енергоразхода на тялото с 24-30%.

2. Гледайте хорър

Гледането на страшен филм може да доведе го изгарянето на над 180 kcal. Причината за това е рязкото покачване на пулса и адреналинаът, който тялото произвежда. 

3. Яжте люто

Пикантната храна повишава горенето на калории с до 20%. Причината за това е във веществото капсацин, който гори телесни мазнини и подобрява здравето на сърцето. 

4. Изчистете къщата

Тук няма губещи - и домът ви ще е чист, и калории ще изгорите.

5. Вземете си вана

Горещата вода се отразява благоприятно на кръвната захар и то не само в момента на взимането ѝ, но и през следващите 24 часа! В това отношение ваната се отразява по-добре на здравето, отколкото например едночасово каране на колело.

Източник thumbnail: emreogan/nd3000/Emir Memedovski/iStock

22 307 14.08.2019

Още от Кaк дa