VBox7 logo

Уникални техники за боядисване на яйца, с които ще впечатлите всички на Великен

7 794 25.04.2019

Отново дойде време да боядисваме яйца и да се намацаме като за световно. Тази година ви предлагаме интересни технити за това, с което великденските ви яйца ще станат истинско произведение на изкуството. 

1. С ориз

Тук първо се боядисва оризът. Поставяте боядисания ориз в найлонови пликчета, а после и свареното яйце в пликчето. След това хващате яйцето, което е в пликчето и го "масажирате" с боядисания ориз. За по-интересни цветове, може да прехвърлите яйцето после и в пликче с ориз в друг цвят. 

2. С коприна

Техниката може да я видите във видеото, но имайте предвид, че с белите яйца ефектът ще е по-видим.

3. С пяна за бръснене

Тук ще ви трябва още хартия за печене и някаква четка или дори сламка. Хартията за печене я покривате с пяната. Върху нея слагате боята за яйца. Подберете цветове, които да преливат или поне да си отиват. След това просто "изкъпете" сварените яйца в пяната. Изчакайте 10 минути и избършете със салфетка пяната за бръснене.

4. С декоративно фолио

Това са най луксозните яйца, които сте виждали. Купете си декоративно фолио от хоби магазин. Боядисайте яйцата с така популярните наполедък желатинови бои за яйца. Докато яйцата все още са лепкави, просто допрете фолиото до яйцето.

5. С натурални продукти

Тук трябва да варите яйцата и натуралните оцветители в една и съща вода. Най-популярни са обелките от лук, куркумата, семената от копър, чили на прах, обелки от ябълки...

Източник thumbnail: VioletaStoimenova/BeataBn/iStock

7 794 25.04.2019

Още от Брутално