VBox7 logo

5 проблема за връзката, които само преди няколко години не съществуваха

6 542 09.10.2019

Да намериш някой специален човек, с когото да искаш да прекараш живота си, не е лесно. Но на двойките в днешно време им е дори още по-трудно, защото освен познатите стари проблеми, те се изправят и пред нови такива.

Кои са модерните проблеми, които поставят съвременните връзки пред изпитания постоянно?

1. Твърде много време заедно

Тук става въпрос и за постоянния чат с любимия човек. Когато се разделяме сутрин, ние се разделяме само физически, но продължаваме комуникацията. Вечер разговорите се изчерпват, като дори личното пространство е нарушено от постоянната комуникация.

2. Текстови неразбирателства

Някои неща няма как да се променят. Най-важните неща се предават по невербален начин - тонът на речта и езика на тялото. Но покрай постоянния чат някои послания се разчитат погрешно. Случвало ли ви се е да си мислите, че някой ви се сърди, само защото не използва емоджи?

3. Притесненията дали е правилният човек

Платформите за запознанства лесно могат да ни накарат да си мислим, че има хиляди потенциални партньори, които ни чакат някъде навън. Затова лесно бихме се запитали дали човекът до нас е правилният. Психолозите обаче съветват да пренасочим "енергията" - просто да пробваме да бъдем токива партньори, каквито искаме да имаме.

4. Досадни роднини

Често се допитваме до роднини, когато имаме проблеми във връзката си. Само че забравяме, че тези роднини нерядко имат архаични разбирания и с времето се превръщат в авторитет за нас, въпреки че съветите им може да не са съвсем адекватни. 

5. Твърде много публичност

Двойките представят връзките си в най-красивата светлина в социалните мрежи. Това създава погрешна представа на всички останали техни приятели за това каква трябва да бъде връзката им. А това понякога убива интимността и натоварва партньорите ни с нереални очаквания.

6. Ревност заради социалните мрежи

Изневяра ли е харесването на снимка на човек от противоположния пол? Отговорът изглежда очевиден, но как бихте се почувствали, ако видите, че партньорът ви го прави?

Източник thumbnail: JackF/LightFieldStudios/martin-dm/iStock

6 542 09.10.2019

Още от Кaк дa