VBox7 logo

Тези витамини и минерали са жизненоважни за всеки през лятото!

1 562 01.07.2019

Няма нищо по-сигурно от това, че лятото е тук! Но по време на обичания сезон променяме, макар и несъзнателно, менюто си. Същевременно топлината, потенето и слънчевите лъчи успяват да "откраднат" много витамини и минерали от тялото ни.

Какви добавки трябва да приемаме през лятото, за да сме наистина здрави?

Електролити

Мнозина от нас спазват диети през лятото и бягат от солта, тъй като от нея се задържа вода в организма. Но по този начин си гарантираме мускулни крампи и по-лошото - дехидратация. Потейки се, изхвърляме електролити - калий, калций, магнезий и натрий. А именно те са тези, които гарантират добро храносмилане, както и работата на мускулите и нервната система.

Витамин Е

Това е витаминът, който предпазва кожата от изгаряне през слънчевите дни. Ако често сте навън през лятото, взимайте от него. Така ще имате и повече енергия за повече физическо натоварване. Естествен вит. Е има в ядките, готвения спанак, рибеното масло, агнешкото и телешкото.

Витамин А

Още един витамин, който подпомага възстановяването на кожата след слънце. Само че внимавайте! Този витамин влиза във взаимодействие с някои лекарства. В естествен вид вит. А съдържат козето сирене, сьомгата, агнешкият и телешки черен дроб.

Витамин С

Този витамин ще ви предпази до голяма степен от слънчасване, както и всякакви други неразположения, предизвикани от жегите. Вит. С помага и при сезонни хреми. Ако искате да го консумирате в естествен вид, има го в изобилие в ягодите, броколите, карфиола, кивито, както и във всички бобови храни. 

Източник thumbnail: RomarioIen/CoffeeAndMilk/iStock

1 562 01.07.2019

Още от Кaк дa