VBox7 logo

Красавица и батка - как една двойка се превърна в сензация в Instagram

Йехуда Девир пред Vbox7

10 898 24.08.2018

Дори и да не знаете кой е Йехуда Девир, със сигурност познавате работата му. Той, заедно с Мая - неговото вдъхновение за комиксите му, ще бъдат на предстоящия Aniventure Comic Con в София, който ще се проведе между 15 и 16 септември.

Разговаряхме с него за вдъхновението, успеха и началото:

1. Станахте световно известен с поредицата ''Един от тези дни''. Но кога и как се роди идеята да направите комикси от всекидневните ситуации? 

Всичко започна просто като удоволствие. Когато се преместихме в Тел Авив, започнахме да търсим апартамент. Мая (приятелката му – бел. ред.) предложи да направя забавна илюстрация как моля приятели за помощ в търсенето на квартира, което е много трудно в Тел Авив. Илюстрацията привлече вниманието на много хора преди да съм забелязал, комиксите станаха популярни по цял свят. Сега публикуваме комикс всяка седмица.

2. Очаквахте ли такъв успех на поредицата? Как осъзнахте, че поредицата е наистина популярна и специална за всеки, който има партньор?

Мисля, че когато нашият комикс обиколи света за първи път, започнахме да разбираме, че това е нещо наистина положително. После започнахме да четем невероятните реакции на нашите последователи. Няма нищо по-хубаво от това, че на хората им харесва твоето творение. Това е щастие, което е трудно може да се опише с думи.

3. Вие сами ще аранжирате своята зона на Comic Con в София. Какво ще можем да видим там?

Много от комиксите от ''Един от тези дни'', Мая и мен, както и много усмивки и прегръдки.

4. Имате доста проекти, но имате ли любим сред тях?

Наистина имаме доста работа, но ''Един от тези дни'' чувстваме като свое дете – създадохме го и работим по него заедно. Малко хора знаят, но Мая също е много талантлив артист.

5. Помните ли първата си рисунка? Тази преди ''Един от тези дни''?

Всъщност не… вероятно е била рисунка в стаята, като съм бил на 2 години. След това започнах да рисувам всичко, но истинската ми любов са комиксите.

10 898 24.08.2018

Още от Aniventure Comic Con