VBox7 logo

На война с нагли инфлуенсъри: Търговец им иска двойно за сладолед! Защо?

4 735 15.07.2019

Живеем в ерата на инфлуенсърите и мнозина от тях са свикнали да получават много и модерни неща за без пари. Козметика, аксесоари, храна...

Точно от такива хора му е писнало на Джо Ники, 38-годишен собственик на каравана за сладолед в Лос Анджелис.

Всъщност сладоледът, който Джо продава, е доста известен в Лос Анджелис, като този факт довел доста местни инфлуенсъри до караваната му.

Instagram знаменитостите започнали да си искат безплатен сладолед от него, като в замяна обещавали да се снимат с десерта и да пишат за бизнеса на Джо.

Е, тези условия не се понравили изобщо на бизнесмена и той дори въвел нови цени на сладоледите. Всъщност нови за инфлуенсърите, които трябва вече да плащат двойно.

Така цената на сладоледа за обикновените хора е 2 долара, а за инфлуенсърите - 4 долара.

Иронията тук е, че десетки, а защо не и стотици медии по цял свят разказват историята на Джо, което го прави нещо като инфлуенсър и самия него.

"Супер е, че има информация в медиите за моя бизнес, но искам само да изоблича хората, които си купуват последователи, коментари и харесвания", признава Джо.

"Съжалявам ги наистина", допълва той. И наистина - в Instagram профила му може да се видят доста иронизиращи публикации по темата. Като този, в който си представяме, че Instagram пада и всеки Instagram модел е вече никой.

4 735 15.07.2019

Още от OMG Facts