VBox7 logo

Оцеляване и в най-тежките ситуации! 5 съвета от военноморските сили на САЩ

1 393 07.11.2019

Членовете на американските военноморски сили са едни от най-добре подготвените хора в света, които могат да оцеляват при абсолютно всякакви ситуации. 

Ситуациите, които ще видите по-долу са толкова екстремни, че вероятността да ви сполетят е минимална. Но пък винаги е добре да сте подготвени за тях. Ето как се справят американските тюлени с тях!

1. Под вода и със завързани крайници

Ако попаднете в ситуация, при която и ръцете, и краката ви са завързани, а същевременно потъвате вод вода, правилната тактика е да имитиране подскоци с тялото си. С повече усилие ще достигнете до повърхността, където, за да се задържите, трябва да повторите движението, но в хоризонтален вид.

Виж още: Как са тренирали предците ни? Няколко съвета за перфектно и истинско тяло

2. Намиране на вода в планината

Ако водата ви свърши, докато сте на поход в планината, най-добре се спуснете по-ниско в района, където вероятността да намерите чиста вода е огромна.

Виж още: 7 практични съвета, с които ще пестите наистина много пари

3. При паника

Ако попаднете в ситуация на паника, независимо дали става въпрос за нещо в работа, или пък за оцеляване в природата, трябва да се насилите и да мислите позитивно. Така нарастват шансовете ви да се организирате по-добре. 

Виж още: Как да бъде здравословното хранене и евтино? Някои безценни съвети

4. Ако се загубите в планината

Ако се загубите по време на преход, първо намерете някое поточе или рекичка. След това проследете течението ѝ, със сигурност ще ви отведе до открито и населено място.

5. При взрив

Ако близо до вас се случи взрив, гледайте да се приземите по корем, като покриете главата си с ръце, а краката ги сгънете в коленете и кръстосате. Отворете устата си, за да предпазите дробовете си и тъпанчетата от взривната вълна. 

Източник thumbnail: iStock

1 393 07.11.2019

Още от Кaк дa