VBox7 logo

Полускъпоценните камъни лекуват! За какво са полезни най-популярните от тях?

3 794 10.09.2019

Полускъпоценните камъни са едни от красотите на природата, които често са подценявани. Те обаче са били неразделна част от не един античен, мистичен ритуал на древните култури за изцеление. 

"Кристалите са достъпни предмети, с които можем да достъпим до по-дълбоки мистични и духовни висини и в днешно време", убедена е модерния мистик Жизел Лапомп-Мур.

Всъщност покупките на полускъпоценни камъни за лечение и профилактика се превръща в истинска мода в САЩ. 

Ако и вие искате да дадете шанс на енергията на полускъпоценните камъни, ето за какво са полезни някои от тях!

Аметист

Този кристал помага при хронично главоболие, причинено от стреса на всекидневието. Ако имате проблем с концентрацията, вземете си един камък на работното място. Аметистът действа успокояващо и е задължителен за всеки работещ.

Черен турмалин

Камъкът има по-добър детоксикиращ ефект, отколкото повечето чайове, които продават в интернет. Освен това оздравява двигателния апарат.

Карнеол 

Този красив камък подпомага храносмилането, подходящ е и за бременни. Камъкът е добър вариант за пречистване на кръвта.

Флуорит

Камъкът премахва болки, блокажи, възпалителни процеси. Освен това може да се използва и с други, за да се подсили въздействието му. 

Златен пирит

Това е камъкът на хормоните. Особено подходящ е за жени с дисбаланс на половите хормони. Освен това се справят добре и с депресивни състояния. 

Топаз

Това е камък с множество предназначения. Действа успокояващо, стимулира храносмилането, регенерира.

Лунен камък

Още един камък за женското здраве. Особено подходящ за проблеми с хипофизата, като се справя и с безсънието, ако се постави под възглавницата.

Източник thumbnail: humonia/dolgachov/iStock

3 794 10.09.2019

Още от OMG Facts