VBox7 logo

5 типа app-ове, които съсипват телефона ви! Изтрийте ги веднага!

3 362 05.09.2019

За никого не е тайна, че в има приложения за иначе модерните смартфони, които могат почти буквално да "изядат" батерията на телефона ни. Други пък събират лични данни за собствениците на устройствата, а трети - дори данни от кредитни и дебитни карти.

Най-неприятното от всичко е, че тези приложения могат да се намерят напълно легално в Google Play или App Store и то, докато ни предлагат много интересни възможности. 

Кои са приложенията, от които трябва да се оттървете на мига, за да се предпазите от всички тези опасности?

1. Бeзплатните игри

Да се направи една игра, се изисква огромен ресурс от всякакви високоплатени специалисти. И тази игра в крайна сметка се предлага безплатно? Погледнете на какво сте се съгласили в бързината, за да играете на безплатната игра. Най-вероятно играта има достъп до контактите ви, камерата ви, галерията...

2. Приложенията за бързо зареждане на батерията

Има десетки приложения, които обещават да ни заредят по-бързо батерията, да ни изчистят кеша и тн. Проблемът е, че тези приложения освен, че са пълни с всякакви реклами, тежат безумно много на батерията, процесора. Освен това те имат достъп до други приложения на телефона.

3. Приложения за Wi-Fi

За някои от тях е доказано, че крадат лична информация за собствениците на телефона, както и данните от кредитните карти.

4. Музикални плеъри

Освен че съкращават живота на батерията значително, съхраняват в кеш музика и са пълни с реклами, тези приложения също се домогват до личните ви данни. 

5. Използващите GPS локация

Някои от тях продават локациите ви, без дори да подозирате, защото дори не са навигации. Сред тях са някои социални мрежи, игри като Pokemon Go. Ако имате подозрение за някое от приложенията, просто проследете какв опише в условията, които така или иначе сте приели.

Източник thumbnail: Tris_White/luza studios/Geber86/iStock

3 362 05.09.2019

Още от OMG Facts