VBox7 logo

От Етрополе до Милано: Кой е българинът, личен фризьор на Донатела Версаче?

3 892 08.11.2019

Българите може да сме малък, но пък сме изключително талантлив народ. Поредното доказателство за това се намира в италианската столица на модата, Милано.

Става въпрос за българина Кирил Василев, който от това да постригва съученичките си в Етрополе, стига до Милано, където в момента е личния коафьор на Донатела Версаче. 

Всичко започнало преди 12 г., когато гостувал в Милано на своя приятелка, учеща мода там. В града усетил такава енергия, че решил да пробва да живее и работи в там. 

В личен план искрата на фризьорския занаят запалила майка му, а по-късно и Ивайло Душкин, при когото е работил. 

Стъпвайки на италианска земя, Кирил започва работа в салони. Именно от там се учи много за модната индустиря, модните седмици. Така разбира, че съществуват агенции, които предлагат на знаменитостите гримьори и фризьори за фотосесии или други ангажименти. Започнал да работи именно за такава.

Един ден, в който Кирил се готвил да замине за френската седмица на модата, му звъннала агентка и му казала, че ще има ангажимент с Лейди Гага и Донатела Версаче.

Кирил не спал 2 дни преди въпросния ангажимент, бил изключително притеснен, но вече от 7 години работи с Донатела Версаче. 

Двамата са изключително близки. Пътуват много заедно, като в някои от дните прекарват и по 18 часа заедно. 

Кирил описва Донатела като типична италианка - държаща много на външния вид, на културата, храната. По думите му тя е още щедра, интелигентна, забавна и интересна. 

3 892 08.11.2019

Още от Social Virals