VBox7 logo

28 дни без алкохол? Какво се случва с тялото ни

12 347 19.09.2019

Едва ли някой би се изненадал от факта, че алкохолът е вреден за човешкото здраве. Но знаете ли колко много може да помогнете на тялото си, ако не близвате алкохол в продължение на 28 дни? 

И тук не става въпрос единствено за онези, които бихме определили като сериозни пиячи, но за всички, които пият чаша-две бира 2-3 пъти седмично. 

28 дни без алкохол - какво ще се случи с тялото ни?

Седмица 1

В началото може би ще ви е странно, особено ако си поръчвате нещо алкохолно по навик или вечер пиете по чашка вино с половинката. Може би ще заспивате по-трудно, защото алкохолът ни помага за това нещо, но пък сънят ви ще е по-качествен. Най-вероятно без да забележите ще започнете да се храните по-здравословно.

Освен това ще се почувствате по-хидратирани. Ще бъдете по-концентрирани и по-малко уморени.

Седмица 2

Кожата ви ще стане по-хубава, ще изглеждате по-малко подпухнали, ще свалите някой друг килограм задържани течности. Качеството на съня ви ще се е подобрило драстично и ще започнете да се будите по-рано и по-бодри.

Седмица 3

Тук вече ще имате по-ниско кръвно налягане и по-ниско телесно тегло. Ако пиете средно по 6 бири седмично, това означава, че ще сваляте само от премахването им около половин килограм седмично. 

Седмица 4

Тук вече ще се чувствате като нов човек. Няма да имате и следа от пъпчица по кожата, тя няма да е суха. Освен това ще сте спестили не малко пари, ще сте по-фини и с по-добро настроение.

Източник thumbnail: AaronAmat/Ridofranz/CoffeeAndMilk/iStock

12 347 19.09.2019

Още от OMG Facts