VBox7 logo

Лято и подут корем? Не и след тези прости стъпки!

3 412 11.07.2019

Лятото е вероятно най-неподходящият сезон за потуване на корема, но също и през него най-често се случва този дискомфорт. 

Причините за това са много - нередовно хранене, сезонни вируси, неподходящи фибри, непоносимости. 

Предлагаме ви 5 начина, с които да намалите максимално неприятното усещане, за да можете да се насладите максимално на деня по бански или поне да не се налага да разкопчавате панталона.

1. Намалете солта

Сол в изобилие има в храната, която най-вероятно си купувате отвън за обяд. Чувството за тежест в случая идва от лошия баланс на минерали в тялото, което товари и бъбреците. Заменете солта с подправки, билки и цитруси. Изберете домашната храна.

2. Изберете правилните фибри

Запекът може също да причини подуване. Пълнозърнестите храни са добър източник на хибри, които освен че засищат, облекчават и чувството от подуването.

3. Разкарайте подсладителите

Ако искате да ограничите захарта, сигурно сте се насочили към алтернативи. За чревната ви флора обаче захарта и ксилитола са едно и също и реагира по същия начин, което води до подуване.

4. Добавете магнезий

Учените са доказали, че дори 200 мг. магнезий на ден могат да облекчат подуването преди цикъл. А е трудно да си набавяме магнезий чрез храна, така че там заложете на хранителна добавка.

5. Яжте по малко и честно

Големите порции са доста работа за вашата храносмилателна система и могат да доведат след себе си подуване. Освен това се хранете бавно, нека челюстта ви свърши по-голямата работа. 

Източник thumbnail: Ljupco/KittisakJirasittichai/iStock

3 412 11.07.2019

Още от Social Virals