VBox7 logo

"Семейство Симпсън" са предрекли речта на Грета Тунберг още през 2009-та

16 425 27.09.2019

Феновете на "Семейство Симпсън" твърдят, че шоуто е предсказало речта на еко активистката Грета Тунберг за изменението на климата в ООН. 

След пламенната реч на шестнайсетгодишната тийнейджърка, социалните мрежи се разделиха на две и някои подкрепят идеите ѝ, а други започнаха масово да ѝ се присмиват. Меметата с лицето на Грета в момента са хит във Facebook и Twitter. 

Подобна съдба има и Лиса Симпсън, която не веднъж организира кампании за еко и социални проблеми в трийсетгодишната история на анимацията. По време на епизод от 2009-та, наречен "Добрите, тъжните и упоените", дъщерята на Хоумър Симпсън казва на съучениците си, че Спрингфилд няма да съществува през 2050-та поради климатичните промени. 

"С глобалното затопляне, освобождаващо въглероден диоксид в атмосферата ни, претоплените ни океани ще покачат нивата си и ще удавят плодородните низини, оставяйки онова, което е останало от човечеството да се пече в пустини, които наверемето са изхранвали света", казва разстроената Лиса. 

Коментаторите на социалните медии изтъкнаха, че речта е зловещо позната и прилича на посланието, което Тунберг произнесе десетилетие по-късно. "Хората страдат. Хората умират. Цялата екосистема се срива", каза тя на срещата на върха за климатичните промени в понеделник. "Ние сме в началото на масово изчезване и всичко, за което можете да говорите, са парите и приказките за вечен икономически растеж. Как се осмелявате!"

Това не е първият път, когато фенове на шоуто твърдят, че то предсказва бъдещето. В епизод от 2000г. Лиса се появява като президент и казва на съветниците си: "Както знаете, наследихме доста голяма бюджетна криза от президента Тръмп!" 

Освен това случйано или не "Семейство Симпсън" предсказват епидемията от Ебола и легализацията на марихуаната в Канада.


16 425 27.09.2019

Още от Social Virals