VBox7 logo

Внимание: Това са храните, заради които остаряваме преждевременно!

Избягвайте ги при възможност

2 628 27.03.2019

Малък мъфин с чаша кафе за закуска и апетитен сандвич със салам за обяд може и да звучат като нещо вкусно, апетитно, напълно безопасно. Но това е само на първо четене. 

Много продукти имат негативно влияние върху тялото ни, но това не е нищо ново. Има обаче храни, които ускоряват видимото ни остаряване. Кои са те?

1. Захарта

Освен че ни помага да качваме килограми, захарта подпомага появата на бръчки. Причината за това е, че захарите увреждат колагена в кожата ни.

2. Трансмазнините

Те са навсякъде и то буквално! Проблемът при тях, свързан със стареенето е, че трансмазнините забавят кръвообръщението, което в крайна сметка пак води до преждевременно стареене на кожата и бръчици. 

3. Алкохол

Освен че влияе на чернодробното ни здраве, алкохолът води до натрупване на токсини в тялото. А това води до акне, липса на колаген, еластичност, зачервяване, дехидратация и подпухване. 

4. Малкото полезни мазнини

Полезните мазнини са важни и за хормоните, и за младата ни кожа. Благодарение на тях косата ни расте по-бързо, клетките ни поддържат нормален баланс на водно съдържание и в крайна сметка сме здрави.

5. Кафето

Кофеинът си е диуретик, който при това прави кожата ни суха и лесна за увреждане. Но вместо да се лишавате от кафето, по-добре пийте една чаша вода повече от нормалното за всяко кафе, което пиете през деня.

6. Пикантните храни

Те могат да доведат до разширяване на кръвоносните съдове. Освен това водят до подуване, задържане на излишни течности и проблеми с храносмилането. 

Източник thumbnail: pexels.com

2 628 27.03.2019

Още от Храна и тренировки с любов