Тук са най големите хитове

публична

► "Насаме със себе си.." ►

Добавил:
mirnabg
преди 4 год. 11 мес.
- Има мигове, когато обградени от тишината на собствените си мисли, ни се иска да ги споделим с добри Приятели..!!! (hug)
За да напишете коментар към тази дискусия трябва да сте член на групата!
Присъедини се към тази група
подреди по: новите отгоре | старите отгоре
 
asen_nb cool bg grp каза:
преди 4 мес.
 
mirnabg cool bg com sub pro каза:
преди 4 мес. 1 седм.
"В живота може да имаш всякакви любови, мило. Страстни, бурни, горчиви, опияняващи. Но онези важните ще ги броиш на пръстите на едната си ръка, и все ще се връщаш в мислите си, когато усетиш, че нещо не е наред, за да си припомняш какво трябва да е чувството, че ти настръхва кожата, че те тегли натам като магнит, че те приемат без да искат да те променят или да взимат от това, което те прави щастлив, да си напълно цял с някого, напълно себе си, да си приятел с любимия, да сте симбиоза, да сте заедно в пълния смисъл на думата, сутрин да поглеждаш човека до теб как спи, вечер да се прибираш при него. Без оправдания за разстояния и обстоятелства, само ти и другия, целият свят е малко иначе. Само така ще разбереш думата "заедно". Ще има и такива, които ще те карат да прекосяваш планети, ще ти е хубаво с тях, ще трепериш да не ги изгубиш, ще искаш да си напълно отдаден, и ще бъдеш, но отдаването не е в това да искаш да отнемаш свобода, нито да трепериш, нито да променяш или да те променят, или да чакаш с години.
Истинските знаеш по какво да ги познаеш.
Погледни пръстите на едната си ръка.
За един целия свят ще си ти,
за друг и целия свят да дадеш
ще е малко."

/ Любомира Димова / ФБ
 
asen_nb cool bg grp каза:
преди 4 мес. 1 седм.
 
mirnabg cool bg com sub pro каза:
преди 4 мес. 1 седм.
".. След всяка буря идва слънце
с прекрасно греещи лъчи.."
(hug) (sun)
 
asen_nb cool bg grp каза:
преди 4 мес. 1 седм.
Когато пуснеш бариера
и хлопнеш тежката врата...
Когато здраво я заключиш-
за себе си и за света,
защото някой те е лъгал
или отново те предал.
Когато всичко си изгубил,
а себе си дори си дал..

Когато с нищо си останал
че взела го е любовта...,
и дните празни се търкалят,
а в мислите е самота..
Когато вяра си изгубил
като изплашено дете..
Каквото и да се е случило ,
помни - това е за добре!

Повярвай ми, не съжалявай
за днес разбитото сърце!
Тя винаги съдбата знае
кого с кого да събере.
Сега не бързай - потъгувай
и ако трябва поплачи !
След всяка буря идва слънце
с прекрасно греещи лъчи.

Защото там, в света безкраен,
една любов за теб бленува.
Махни резето на душата!
Рискувай! Любовта си струва!

Д. Димитрова
 
asen_nb cool bg grp каза:
преди 5 мес. 1 седм.
 
mirnabg cool bg com sub pro каза:
преди 5 мес. 1 седм.
" Празник е всеки ден, в който мога да чуя нуждите на душата си, да си отдъхна от мисли, да оставя времето да си препуска на воля, да отпусна съзнанието си и да прошепна: "Благодаря ти!". Празник е да се оглеждам в очи, които ме обичат - без страх, без укор и тревога, без мисъл за ежедневните неща.
Празник са дните, в които нямам нужда от светеща украса, пайети и фойерверки, за да накарам сърцето си да ликува. Тишината е празник - мъдрата, благодатна, споделена тишина от смислено мълчание и съусещане.
Празник е и човечността в сивите дни, добрината без повод. Празникът не е дата в календара, а състояние на съзнанието или иначе казано - очи, които търсят красивото в света, ръце, които даряват и сърце, отворено към всички други сърца."

© Станислава Димитрова | (love)
 
mirnabg cool bg com sub pro каза:
преди 9 мес. 2 седм.
"Красотата на зимата е въпрос на гледна точка. Зависи от коя страна на прозореца си. Едва ли някой вижда нещо красиво в болката, която човек изпитва точно преди да спре да усеща крайниците си от измръзване или пък в режещите виелици, които премрежват очите...
Но когато те топли мисълта за някого, с когото можеш да крачиш смело напред през преспите, защото знаеш, че няма как да се препънеш и да паднеш, след като той здраво стиска ръката ти и никога не би те пуснал, тогава снежният кошмар навън се превръща в снежна приказка. Или иначе казано - щом сърцето не спира да вярва в топлината и кара кръвта да кипи, зимата не може да пребори безкрайното лято, за което душата винаги ще копнее.."

© Станислава Димитрова | Unwritten
 
asen_nb cool bg grp каза:
преди 9 мес. 3 седм.
 
mirnabg cool bg com sub pro каза:
преди 9 мес. 3 седм.
"- Любовта – тази, най-силната, непременно ли е драматична?

- Много пъти съм го казвала – ние, човеците, бъркаме любовта с връзка, приемаме я като притежание, наричаме любов отношенията си с някого. Едни човешки взаимоотношения могат да почиват на любов или не. Ако това наричаме любов, е време да се замислим колко его и криви модели влагаме в това понятие, колко желание за притежание, колко амбиции да променим другия, колко търговия и колко очаквания влагаме в тези взаимоотношения и тогава въпросът за драмата ще е разрешен от само себе си. Аз лично мисля, че драмата е атрибут на незрелите емоции, на егоцентризма у човека, на някаква травма, на някаква болка или страх, но не е белег на любовта. Може би преди да говорим за любов или да наречем нещо „любов“, е добре да изясним първо на себе си какво е любов за нас самите. И ще понамалим драмата..."

/ из интервю на Мария Лалева / ФБ (love)
 
asen_nb cool bg grp каза:
преди 10 мес.
 
mirnabg cool bg com sub pro каза:
преди 10 мес.
"Когато срещнеш онзи, който ще приеме всички пукнатини, кръпки и пробойни в сърцето ти, ще погали с нежност раните ти, ще види в тях историята на всяка твоя болка и красотата на смелостта да застанеш в цялата си уязвимост пред някого. Онзи, който ще чете мислите ти, ще смята всички дребни несъвършенства, които ти ненавиждаш, за очарователни, ще намира смисъла отвъд думите. Онзи, с когото тишината ще бъде комфортна, а не неловка. Когато го срещнеш, не го пускай! Пази го, защото той на свой ред ще пази душата ти."

© Станислава Димитрова | Unwritten / ФБ
 
asen_nb cool bg grp каза:
преди 10 мес. 2 седм.
 
mirnabg cool bg com sub pro каза:
преди 10 мес. 2 седм.
".. Аз съм едно глупаво клише - обичам рокли на цветя, плача на филми, влюбвам се в пейзажи, купувам си книги с красиви корици, вайкам се за дреболии, закъснявам, обожавам шоколад, ненавиждам слабостите си и все се боря с тях, а в крайна сметка им се давам.
Но в очите на един аз съм най-изящната парижанка, която всяка сутрин, точно в десет без пет, сяда в любимото си кафене и без да сваля очилата и кокетната си червена барета поръчва двойно еспресо без захар, кръстосва крака независимо и изпушва цигарата си, сякаш времето е спряло и целият свят е готов да изчака края на нейния малък сутрешен ритуал. После минава през кварталната пекарна, купува си кроасан с масло и поема към поредния си делник без да се интересува, колко красиви парижанки ще минат от там след нея, без да знае, че гарсонът от отсрещния хотел тайничко я боготвори, без да мисли за всичко, което няма. Защото има себе си и увереността, че този град съществува, само за да се наслаждава на красотата ѝ...
А в действителност, аз може би никога няма да бъда като нея. Но точно в седем без пет ще облека любимата си рокля на цветя и ще отида на среща под залязващото слънце с моя очарователен парижанин. Защото няма нищо по-хубаво от това, някой да вижда в теб онова, което не си, но можеш да бъдеш.."

© Станислава Димитрова | Unwritten
 
asen_nb cool bg grp каза:
преди 11 мес. 3 седм.
 
valka_82 cool bg com grp sub upd каза:
преди 11 мес. 3 седм.
:)
 
mirnabg cool bg com sub pro каза:
преди 11 мес. 3 седм.
"Дъждовните дни са лек за душата. Дните, в които светът се изчиства от прахта, суетата и натрупаните тревоги. Дни за тихи размисли, топли прегръдки и ароматно кафе с канела и мляко. Онези дни, в които осъзнаваме простичката истина, че за да бъдем истински щастливи, далеч не се нуждаем от нищо друго освен любима книга, любимо същество и едно малко, уютно, защитено място, където да си бъдем у дома."

© Станислава Димитрова | Unwritten
 
asen_nb cool bg grp каза:
преди 1 год.
 
mirnabg cool bg com sub pro каза:
преди 1 год.
Любимото синьо
***
Любимото синьо
ме гледа в очите
с вълни ме приканва
и с вятър шепти
със слънце целува,
а щом съм далече,
за мен то тъжи.
Пясъкът фин
като душата ми,
разпилява се
от някаква стихия.
Може би любов,
може би забрава...
Не всичко отминава, защото морето остава!

@Yordana Kundeva
 
asen_nb cool bg grp каза:
преди 1 год. 1 мес.
(0-20) общо:990

Други дискусии

важна
► Чат ► нова
преди 10 ч. 29 мин.
преди 1 седм. 4 дни
преди 2 мес. 2 седм.
преди 5 мес. 1 седм.