Лошо: Луната се смалява !!!

Добавил:
winter_sun
преди 11 год. 11 мес.
Астрономи твърдят, че за четири години диаметърът на нашия естествен спътник е намалял от 2160 на 1840 мили. Ако този процес продължи с тези темпове, след няколко десетки години, Луната ще достигне размерите на .. футболна топка.

Учените до този момент не могат да дадат обяснение на този феномен. Някои от тях все пак мислят, че причината се крие в намесата на човека в живота на тази планета. Европейски учени смятат, че организираната от НАСА експедиция до Луната през 1970 година е дала старт на разрушаването й. Според специалистите, по време на намесата на земляните в лунния ландшафт, особено пък при кацането на космическия кораб, са били разрушени каменни структури на повърхността на планетата. Заради верижната реакция пък са се раздвижили други каменни блокове. Поради слабата гравитация на Луната, те започнали да се откъсват от повърхността и да изчезват в пространството.

Каквито и да са причините за тези промени , за нас земляните, те ще доведат до сериозни последствия.

Лунната гравитация предпазва земната ос от колебания, твърдят специалистите. Този ефект се наричал ‘ограничаване на въртенето’. Без него нашият климат и годишните сезони ще бъдат катастрофално променени.

Преди всичко намаляването на лунните параметри щяло да повлияе на приливите и отливите. Наводнения и урагани щели да се стоварят върху всички континенти. Щяло да настъпи рязко затопляне на климата в регионите около полюсите, докато в района на екватора щяло да захладнее.

Специалисти по изучаване на Библията пък твърдят, че това откритие напълно се вписва в библейските предсказания. Експерти открили в Новия завет споменаването на ‘болната’ Луна, като предзнаменование за края на света.
За да напишете коментар към тази дискусия трябва да сте член на групата!
Присъедини се към тази група
подреди по: новите отгоре | старите отгоре
 
mnogo_vlubeniq cool bg каза:
преди 10 год. 8 мес.
да без луната не може да се живее,все едно да се живее без слънцето
 
extreme_cenaa cool каза:
преди 11 год. 6 мес.
da taka e
 
post_hacker каза:
преди 11 год. 7 мес.
Без Луната сме загубени.
(0-3) общо:3

Други дискусии

преди 10 год. 5 мес.
преди 10 год. 5 мес.
преди 10 год. 5 мес.
преди 10 год. 8 мес.
преди 10 год. 8 мес.