Чат - тук пишете на воля...

Добавил:
severnakorona
преди 12 год. 2 мес.
В тази дискусия си водете свободни разговори.
За да напишете коментар към тази дискусия трябва да сте член на групата!
Присъедини се към тази група
подреди по: новите отгоре | старите отгоре
 
slivn cool каза:
преди 11 год. 5 мес.
4естито рождество Христово на вси4ки нека през тази година Христос да се роди в пове4е сърца по света и да пази и закриля всяко едно от тях амин
 
allvin cool bg каза:
преди 11 год. 5 мес.
ЛОТЛОРИЕН-ТАКАВА Е БИЛА ЗЕМЯТА НЯКОГА ПРЕДИ ПОЯВАТА НА СИЛИТЕ НА ЗЛОТО И ЕДИН ДЕН ПАК ЩЕ БЪДЕ СЪЩАТА ПРИКАЗНА ЗЕМЯ

.................................................................................................................................................................

Когато дойде неговият ред, Фродо погледна нагоре и дъхът му спря. Стояха сред открита ливада. Наляво се издигаше огромна могила и тревата по нея бе зелена като пролетта в Стари времена. По склоновете като двойна корона растяха два пръстена от дървета — външните имаха снежнобяла кора и бяха без листа, но прекрасни в грациозната си голота; вътрешните бяха огромни малорни, все още облечени в бледозлатиста премяна. Високо сред клоните на едно величаво дърво в центъра блестеше бял плоскоред. В подножието на дърветата и навсякъде по зелените склонове тревата бе осеяна с дребни златни цветчета с формата на звезди. Сред тях се полюшваха на стройните си стъбла други цветя, бели и съвсем бледозелени — те искряха като мъгла сред наситения цвят на тревата. Небето отгоре бе синьо, а следобедното слънце огряваше хълма и хвърляше под дърветата дълги зелени сенки.

— Гледайте! Стигнахме до Серин Амрот — каза Халдир. — Това е сърцето на древното кралство, такова, каквото е било от незапомнени дни. Тук е могилата на Амрот, където в по-щастливи времена се издигал неговият дом. Тук вечно цъфтят зимните цветя сред невехнеща трева — жълтият еланор и бледият нифредил. Тук ще останем засега, а привечер ще влезем в града на Галадримите.

Всички се проснаха на благоуханната трева, само Фродо още стоеше замаян от изумление. Струваше му се, че е престъпил през висок прозорец, разкрит към изчезнал свят. Огряваха го лъчи, за които в неговия език нямаше дума. Всичко, що виждаше, бе грациозно, но формите изглеждаха ясно очертани, сякаш бяха замислени и изрисувани току преди падането на превръзката от очите му, ала изглеждаха и древни, като че бяха надживели вечността. Виждаше само познати цветове: златни, бели, сини, зелени, но те бяха свежи и до болка прекрасни, сякаш в този миг ги виждаше за пръв път и се мъчеше да им измисли нови и вълшебни имена. Ничие сърце не би могло тук през зимата да скърби за лятото или пролетта. В нищо, израсло по тая земя, не се забелязваше недостатък, болест или безформеност. Лориен бе неопетнена.

Обърна се и видя, че Сам е застанал край него, оглежда се озадачено и разтърква очи, сякаш не бе съвсем сигурен, че не сънува.

— Не ще и дума, денят е ясен и слънцето грее — каза той. — Мислех, че елфите обичат само луната и звездите, но това тук е по-елфическо от всичко, дето съм чувал. Имам чувството, че съм вътре в песните, ако разбирате какво искам да кажа.

Халдир ги погледна и като че наистина разбра и мисълта, и думите. Той се усмихна и каза:

— Вие усещате силата на Владетелката на Галадримите. Ще ви хареса ли да се изкачите с мен по Серин Амрот?

Той леко се заизкачва по тревистите склонове и двамата го последваха. Макар че вървеше и дишаше, а наоколо живи листа и цветя тръпнеха под същия хладен вятър, който облъхваше лицето му, Фродо усети, че се намира в безвременна страна, която не вехне, не се изменя и не чезне в забрава. Дори когато си заминеше и отново навлезеше във външния свят, Фродо, скиталецът от Графството, щеше да продължава да броди по тревата сред еланор и нифредил в прекрасната Лотлориен.


ЛОТЛОРИЕН - ,,ВЛАСТЕЛИНЪТ НА ПРЪСТЕНИТЕ" - ТОЛКИН
 
kirilad bg каза:
преди 11 год. 10 мес.
muhi, за пореден път - дай боже последен!
Демокрацията е свобода, но не слободия !!! В някои по-цивилизовани държави слободията дори се наказва - в България се саморазправяме...за това още не спадаме към цивилизованите държави...Успех!
 
kirilad bg каза:
преди 11 год. 10 мес.
и ако тона продължава да е така преднамерено и глупаво злобен...какво пък - никой не ме задължава да участвам в такава дискусия, група и т.н....Нямам проблеми с живота си, които да изсипвам на главите на другите - каквито се появяват, решавам сам!
 
kirilad bg каза:
преди 11 год. 10 мес.
пък аз си мисля че тук е място за свободно говорене, което все пак изисква някакво възпитание и самовъздържание...В този аспект ме учудват участници с преднамерено злобно поведение...В крайна сметка, никой тук не е виновен за нещастието или проваления живот на който и да било от тук участващите, така че не е неодходимо да го стоварва преднамерено на някои...чийто не е така...
Ако имаше модератор, дори бих се обърнал към него за внимание спрямо неуместен тон на дискусия...Междувпрочем severnakorona веднъж се намеси, за подоблни изказвания....но преценката си е негова.
 
moonwife cool bg каза:
преди 11 год. 10 мес.
напротив, допадат ми всичките ви отговори
 
merianka cool bg com grp sub каза:
преди 11 год. 10 мес.
Ето включисе друг учасник и каза мнението си.Искала си ето нещата се получиха,не можеш да си недоволна.Аааа май се досещам ,нещо не ти допада май отговора на martonik и защо лииии? Нали сме демокрация всеки има право на мнение.Права съм ,нали??????
 
moonwife cool bg каза:
преди 11 год. 10 мес.
само не разбрах защо обикновеното бърборене се схваща като философстване...напротив..многократно бяха приканвани и други...за да се включат и да бъдат чути..
 
merianka cool bg com grp sub каза:
преди 11 год. 10 мес.
за теб приятелю {p} {p} {p} {p} {p} {p} {p} {p} {p} {p} {p}
 
martonik bg каза:
преди 11 год. 10 мес.
 
kirilad bg каза:
преди 11 год. 10 мес.
Благодарим за лекцията martonik, надявам се всичко в нея е автентично проверени...и преживяно от теб?... иначе направо си губи смисъла...Но ти вярвам, защото го усетих в теб още във втория ти отговор...Само...с годинките внимавай, че за не ти се засегне и обиди "някой" тука, въпреки големите благодарности към теб...:D - иначе правилно си я разбрал...
Ще те коригирам още веднъж, въпреки очевадната безсмисленост...но пък кой знае - всеки има право на информация и растеж...
Та "В царството на слепите, еднокоия е изрод...луд...ненормален и т.н."
- дали ще успееш, до края на земния си път, да пораснеш да го разбереш и асимилираш?...Пожелавам ти успех! - пък ти питай...може и да ти се отговори...въпреки че, по принцип, "ниските топки" ги посрещам "от воле", както и направих...пък ти продължаваш да се търкаляш към крака ми...Ще те попитам още веднъж и надявам се за последно: О неразумний болгарино, поради що се срамиш да се наречеш юрод? - май в случаят ти да се признаеш за такъв, ама карай, все тая...
А на muhi трябва да и прибавя и още една категория - и с милициотер не се спори! - "Казвам ти бабо, сещай се снахо" :D:D:D
 
merianka cool bg com grp sub каза:
преди 11 год. 10 мес.
Много Благодаря за приятните,справедливи и умни мисли martonik.Хайде не си разваляй настроението,има различни хора,ще ги забележиш,те с сигурност ще ти помогнат да се усмихнеш и почувстваш по-добре.Късмет от сърце приятелю. {p}
 
martonik bg каза:
преди 11 год. 10 мес.
muhi-права си мила!!
Но от друга страна трябва да знаеш ,че след определена възраст под влиянието на стреса и др странични фактори може да се забележат Параноични пристъпи,раздвоение на личността...разстроение...разчетворение!
Менталните щети са необратими но с редовното приемане на медикаменти нещата се свеждат в поносими граници !
Изключително неблагоприятно повлияват виртуални те контакти с подобни персони - те засилват заболяването им!Обикновенно пациентите представят себе си като друго лице -(известни личности,герои,философи,богове....и нт!)и упорито защитават тезите си!
Та мисълта ми е ако срешнеш някога някъде подобен тип персонаж имай едно наум!!
Радвам се на темите ти !!!
Благодаря!!! :-)
 
martonik bg каза:
преди 11 год. 10 мес.
Кирчо как да ти обясня ,че "В царството на слепите и едноокият е сляп"
Просто допускам ,че в очите на няколко невръстни пубери може и да си еродиран философ! :-D
Нещо повече-навярно някои може да се понапъне и да драсне два реда!
Но аз не съм от тези!
Както и да е отделих доста време на една "ниска топка"!!
 
merianka cool bg com grp sub каза:
преди 11 год. 10 мес.
много,много,много се надценяваш :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
 
kirilad bg каза:
преди 11 год. 10 мес.
Браво muhi, една наистина мъдра мисъл от теб! Само ще ми позволиш да я перефразирам малко, за по-голяма яснота и точност...
С философ не се спори - няма смисъл, винаги губиш спора!
 
merianka cool bg com grp sub каза:
преди 11 год. 10 мес.
martonik няма смисъл да влизаш в диспуд с Кирил,безмислено е,и не е интересно.
 
kirilad bg каза:
преди 11 год. 10 мес.
Опс, какво виждам тук? Комплекс за малоценност или крещяща скромност?...опазил ни господ...
Е как така не ме познаваш? Я виж каква, направо диагноза си ми поставил? Благодаря, благодаря! - още в понеделник отивам при личния лекар да искам направление за...психиатър? /Междудругото, бих те посъветвал да направиш...съответното!/ И от какво да се оплача на доктора - раздвоение на личността?...разстроение?...разчетворение?
Или да си сипя една чаша студена вода, да поклатя глава и да река:"Аман от пиени хора..."...я по добре иди се запознай с творчеството на Ботев!
А по поставения литературен въпрос/въпреки нежеланието да "диспутираш" с мен/, бих ти препоръчал направо Тюнсет - много ще ти отива...и сигурно импонира...опазил те господ...Но и мен опази от "себе си", за което предварително благодаря!Амин дай боже!
 
martonik bg каза:
преди 11 год. 10 мес.
По никакъв начин не желая да влизам в диспут с човек ,който дори не познавам и свръх егото му натделява над трезвата преценка на личносста си!!
Все пак бих се зарадвал ако споделиш нещо относно творчеството но Х.Xece
Или темата "САМОТА"
 
kirilad bg каза:
преди 11 год. 10 мес.
и още нещо приятелю - чудесно стихотворение си сложил в описанието си!
Но то е една цяла философия :D на поведение...Много отдавна "карам" по тази философия, но...спомни си времето когато е живял автора...въпреки че е класика :)...или точно защото е класика? При това положение, във времето, има ли противоречие с времето? :D - ето ти отново философия, но тя понякога дава и отговори - защо да и защо не...:)
(0-20) общо:112

Други дискусии

преди 11 год. 2 мес.
преди 11 год. 4 мес.
преди 11 год. 5 мес.