Какъв е планът за спасение?

Добавил:
smelka
преди 11 год. 10 мес.
Гладен/гладна ли си? Нямам предвид физически, а гладен/гладна ли си да получиш нещо повече от живота? Има ли нещо дълбоко някъде в теб, поради което изпитваш винаги чувство на неудовлетворение? Ако е така, знай, че Исус е пътят! Исус казва: “Аз съм хлябът на живота; който дойде при Мен, никога няма да огладнее и който вярва в Мен, никога няма да ожаднее” (Йоан 6:35).

Объркан ли си? Струва ли ти се, че никога не можеш да намериш правилната пътека и цел в живота? Струва ли ти се, че някой е угасил лампата и не можеш да намериш ключа, за да я запалиш? Ако е така, Исус е пътят! Исус заявява: “Аз съм светлината на света; който Ме следва, няма да ходи в тъмнината, а ще има светлината на живота” (Йоан 8:12).

Чувствал ли си се някога така сякаш си се заключил и животът преминава покрай теб. Опитвал ли си да излезеш през различни врати, само за да откриеш, че зад тях има единствено празнота и безсмислие? Търсиш ли вратата, която може да те отведе в един удовлетворителен живот? Ако е така, Исус е пътят! Исус заявява: “Аз съм вратата: ако някой влезе през Мен, ще бъде спасен и ще влиза, и ще излиза, и ще намира паша” (Йоан 10:9).

Чувстваш ли се така сякаш другите хора винаги те изоставят? Смяташ ли, че отношенията ти с хората са повърхностни и безсмислени? Струва ли ти се, че сякаш всички искат само да те използват? Ако отговорът ти е “да”, тогава Исус е пътят! Исус казва: “Аз съм добрият пастир; добрият пастир дава живота Си за овцете…Аз съм добрият пастир и познавам Моите, и Моите познават Мен” (Йоан 10:11, 14).

Чудел ли си се какво става след смъртта? Омръзнало ли ти е да живееш за неща, които гният или хващат ръжда? Чудел ли си се някога дали животът въобще има смисъл? Искаш ли да живееш след като умреш? Ако отговорът ти е “да”, Исус е пътят! Исус заявява: “Аз съм възкресението и животът; който вярва в Мен, ако и да умре, ще живее; и никой, който е жив и вярва в Мен, няма да умре до века” (Йоан 11:25-26).

Кой е пътят? Коя е истината? Какво представлява животът? Исус отговаря: “Аз съм пътят и истината, и животът; никой не идва при Отца, освен чрез Мен.

Гладът, който чувстваш е духовен глад и може да бъде удовлетворен единствено чрез Исус. Исус е единственият, който може да разпръсне тъмнината. Исус е вратата към пълноценния живот. Исус е приятелят и пастирът, когото си търсел. Исус е животът – в този свят и в отвъдния. Исус е пътят на спасението!

Причината, поради която се чувстваш гладен и като изгубен в тъмнината, причината, поради която не можеш да намериш смисъл в живота, е, че си отделен от Бога. Библията ни казва, че всички ние сме съгрешили и така сме се отделили от Бога (Еклисиаст 7:20; Римляни 3:23). Празнината, която чувстваш в сърцето си, се е появила, защото Бог го няма в живота ти. Ти си създаден да имаш взаимоотношения с Бога. Поради нашите грехове, ние нямаме такива лични отношения с Него. Нещата дори са още по-зле – грехът ни ще ни отделя от Бога цяла вечност – в този живот и в живота след смъртта (Римляни 6:23; Йоан 3:36).

Какво е разрешението на този проблем? Исус е пътят! Исус понесе нашите грехове (II Коринтяни 5:21). Исус умря вместо нас (Римляни 5:, понесе наказанието, което ние заслужавахме. Три дни след като умря, Исус възкръсна от мъртвите и така доказа, че е победил греха и смъртта (Римляни 6:4-5). Защо Исус отиде на кръста вместо нас? Сам Исус отговаря на този въпрос: “Никой няма по-голяма любов от това, да даде живота си за приятелите си” (Йоан 15:13). Исус умря, за да живеем ние. Ако положим вярата си в Исус, ако Му се доверим, че чрез смъртта Си е платил за нашите грехове, тогава всичките ни грехове ще бъдат простени и умити. Тогава духовният ни глад ще бъде удовлетворен. Тогава светлината ще навлезе в живота ни. Тогава ще получим удовлетворение от живота. Ще познаем своя най-добър приятел и добрият пастир. Ще знаем, че ще имаме живот след смъртта – ще възкръснем и ще живеем в рая с Исус през вечността!

“Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине нито един, който вярва в Него, а да има вечен живот” (Йоан 3:16).
За да напишете коментар към тази дискусия трябва да сте член на групата!
Присъедини се към тази група
подреди по: новите отгоре | старите отгоре
 
allvin cool bg каза:
преди 11 год. 4 мес.
Ако в действителност се интересувате от тази тема,може да отидете в група ,,Прост народ,слаба държава" и да прочетете материалите в темата ,,Книги на Елена Вайт"-там е даден и линк,където може да четете за произхода на злото,за истинското минало на нашата цивилизация,защо рухнаха Атлантида и другите древни империи;за нашето бъдеще,за това как да запазим Любовта в семействата си,как да пазим здравето си и така нататък.
 
merianka cool bg com grp sub каза:
преди 11 год. 10 мес.
 
kirilad bg каза:
преди 11 год. 10 мес.
martonik за сега приятелю живеем на планетата Земя! - после и на други места...:D
 
merianka cool bg com grp sub каза:
преди 11 год. 10 мес.
съгласна съм с теб martonik
 
martonik bg каза:
преди 11 год. 10 мес.
Каде живеете?(Мартин 10:14)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
martonik bg каза:
преди 11 год. 10 мес.
"Защото няма реални глад и жажда"-Това е НЕЛЕПО!!!!
 
kirilad bg каза:
преди 11 год. 10 мес.
А ако всичко това не е въпрос, а следствие? Защото няма реални глад и жажда, защото казал е Исус7:"Не го мислете утрешния ден - вижте птиците - те нито сеят, нито прибират, а са щастливи всеки ден!"
Гладът духовен? - опознай себе си за да опознаеш господа бога наш, защото:"И създаде ги бог по свой образ и подобие" - та каквото свършиш, божие дело ще е - син господен си! Вярвай и ще действаш като бог - негово чадо си! /Бе то май всички така действат/

"И рече бог: Ной, аз повече няма да се занимаван със земните дела - вие сте непоправими! Каквото и бедствие да ви дам, вие пак сте това което бяхте, оправяйте се сами!" /Справка Константин І - да се пита вселенския събор, защо блаженному е орязъл един куп текстове от библията и е отрекъл 8 евангелия?/

И като не успя сам, да вразуми рода человечески, рече си бог: "Да пратя им тогаз, оногова що на тях прилича, дано в него се вслушат!" Пък те го разпнаха..."И като го свалиха от кръста, той отиде в земи не познати, там словото си да проповядва, там съмишленици да търси..."/Гробът му и днес в Индия е знаен...но индийци христиени...колко са/"И живя 80 лета, на ползу рода человеческаго, и се върна там от където беше дошъл"
А след 7 века, бог реши да повтори своя експеримент и прати слова на Мохамед, но...род человеческий...какво да го правиш?...та до сега така...
Та докато има коленопреклонсот, няма да има рай на Земята - язък че създаде ги господ по свой образ и подобие...
ГОСПОДИ, ИЗТРИЙ НИ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА И СЪЗДАЙ НИ НА НОВО!
Ами казват, идело ред на шестата раса та...кай те се верующи, защото неверующите не се и каят дори! - ама все тая: и за едните и за другите...все погибел...
 
moonwife cool bg каза:
преди 11 год. 10 мес.
вън..от задоволяване на личните ми потребности...
изпитвам огромна благодарност...
и ..ВЯРВАМ..
(0-8) общо:8

Други дискусии

преди 11 год. 2 мес.
преди 11 год. 5 мес.
преди 11 год. 5 мес.