НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ

Добавил:
mars9
преди 11 год. 10 мес.
НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ 01.07.2011г. В София ще се проведе от 11часа до 14 часа(зависи де каквото реши народа)Събираме се пред Храм паметникът Ал.Невски или пред сградата на Народното събрание!!В другите градове ще се проведе по същото време по централните места!!БЪЛГАРИНО СЪБУДИ СЕ.....!!БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!!


Скъпи сънародници,
Обръщам се към всички вас, които се чувстват българи, живеят зле и нечовешки, недоволни са от управлението на държавата ни и са възмутени от поругаването на народа от страна на властващата олигархия и царящия обществен строй, който не е нито демокрация, нито социализъм, нито какъвто и да било народен строй. В нашата мила родина от доста време цари Плутокрация /управление на богатите/ под благовидността на хуман...ност и демокрация. Тези управници изпратиха над 2 милиона българи в икономическо изгнание, допуснаха в парламента съществуването на етнически партии, нарушиха суверенитета на държавата ни и я направиха послушен васал на ЕС, разграбиха националните богатства, разпродадоха България на чужденци за жълти стотинки, отнеха социалните придобивки на народа за да си натъпчат джобовете….. мога да продължа да изброявам. Впрочем всички виждате това.
Призовавам ви на протест и гражданско неподчинение, нека всички се обединим без значение от политически идеи, религия и т.н., ние сме българи преди всичко. Нека покажем на нашите управници, че е време да си ходят, че сме недоволни от тяхното управление.
НИЕ ИСКАМЕ:
1. Промяна на конституцията на Република България, включващо : изясняване на законите, включване на член според който, за въпроси от национално значение се прави референдум, който е задължителен за управляващите, а не препоръчителен.
2. Изборен кодекс промени: създаване на граждански комитети по избирателни райони, имащи право и задължение за следене и контролиране на работата на избрания народен представител с право на отвод в случай, че съответния представител не представлява интересите на гражданите, а също при гласувания в които не участват поне 80% от българския народ да се считат за недействителни.
3. Отмяна на мораториума върху смътното наказание за особено тежки престъпление в това число държавна измяна и злоупотреба със служебно положение в ущърб на народа.
4. Връщане на задължителната военна служба, създаване на силна, добре обучена и модерно въоръжена Българска Армия.
5. Намаляване на полицейския щат и увеличение на заплатите им в съответствие с европейския стандарт. (Сами разбирате, че по този начин ще се избегне корупцията сред служителите на реда, ако и аз вземах 500 лв. заплата рискувайки живота си и аз щях да искам подкупи.)
6. Здравеопазване : безплатно, създаване на държавни болници с модерна апаратура и добре платени лекари. (Специално апелирам към лекарите в България да подкрепят и помогнат на нашата кауза, защото са дали Хипократова клетва и ги моля да не превръщат здравеопазването в търговия).
7. Национализация на монополите в т.ч. ревизия на приватизационните сделки след 89-та година,подкрепа на дребния и среден бизнес, връщане на част от държавните предприятия с цел осигуряване на работа и задоволяване на вътрешния пазар на страната (готов проект ), развитие на селското стопанство, като част от държавната икономика (готов проект)
8. Обучение, напълно безплатно дори за висшето образование. (готов проект)
9. Повишаване ефективността на посолствата и дипломатическите представителства на България, чрез създаване на граждански съвети към тях.
10. Повишаване на социалните помощи при : безработица и майчинство, в т.ч. адекватни грижи за хора с увреждания, деца без родители и възрастни хора, както и повишаване на пенсиите.
11. Прозрачност в управлението на държаната хазна, контрол върху банковата система и намаляване на лихвените проценти (готов проект).
12. Изграждане на единна електронно-информационна и гласоподавателна система (проект).

Зад всичко това, стоят идеите и мислите на Апостола на свободата Васил Иванов Кунчев – Левски.

Организатор: Гражданско движение "Надпартийна България за Чиста и Свята Република"
За да напишете коментар към тази дискусия трябва да сте член на групата!
Присъедини се към тази група

Други дискусии

преди 12 год. 3 мес.
преди 12 год. 1 мес.
преди 12 год. 7 мес.
преди 12 год. 7 мес.