VBox7 logo

Елитните частни клубове за богаташи, за които никой не говори

3 683 22.05.2019 Инфо

The Carnegie Club (Клуб „Карнеги“ ), Дорнох, Шотландия
Този клуб е основан от легендарния индустриалец и филантроп Андрю Карнеги, който е един от най-богатите хора в историята. Голф-клуба "Карнеги" се намира в замъка Скибо и в него могат да влязат само привилегировани членове, които плащат 34 400 долара, за да станат част от клуба и 11 000 долара годишна такса.
The CORE Club, Ню Йорк, САЩ
В този клуб членуват хора като изпълнителния председател на Starbucks Хауърд Шулц, дизайнера Кенет Кол и вокалиста на Пинк Флойд - Роджър Уотърс. Тези, които искат да се присъединят, заплащат първоначална вноска от 37 900 долара и годишна такса от 12 900 долара.
Capital Club, Дубай, Дубай
Голяма част от членовете на този клуб са политици и търговци.Темите, които се говорят в този клуб, са социално-икономическите проблеми, като например Брекзит, както и последиците от Панамските документи. Кандидатстването за членство е по стандартна процедура - само с покани и с препоръки от двама членове. Първоначалната вноска е 15 150 долара, а годишната такса.
The Arts Club, Лондон, Великобритания
Целта на този клуб, който е създаден от Чарлз Дикенс през 1863, е да се обсъждат теми като изкуство, литература и научни открития. Първоначалната членска вноска както и годишната е 1900 долара.
The 1930, Милано, Италия
Няма как да се свържете по телефона с този клуб. Няма и как да използвате интернет, а за влезете в него, трябва да откриете тайната врата зад бара. Само тези, които успяват да влязат в клубът знаят какви са членските вноски.
Silencio, Париж, Франция
Вероятно рова е един от клубовете с най-строги правила за представители на творчески професии в целия свят. Тези, които искат да влязат в него трябва да докажат, че са наистина отдадени на изкуството.