VBox7 logo

Люпко: Нефтохимик ни показа как да се борим, можем да сме шампиони

1 892 10.09.2016 Инфо

Наставникът на Левски Люпко Петрович имаше доста забележки към играчите си в мача с Нефтохимик. "Сините" надделяха с 2:1, като имаха нужда от две дузпи за успеха, последната от които беше в 92-та минута.

Според него, момчетата му не са се борили толкова, колкото съперникът им.

"Искам да честитя на играчите на Нефтохимик, които се бореха докрай, дадоха всичко от себе си. Ако и моите уиграеха така, щяха да бият с 5:0. Трябваше да играем повече, да тичаме повече, да се борим", сподели Петрович пред DIEMA SPORT и сподели, че му липсват някои контузени играчи и затова се е стигнало до този развой.

"Липсват ни играчи, затова играхме така. Няма го Веско Минев, като се пробие по неговия фланг, няма кой да центрира. Прохазка игра защитник, а не е това силата му. В центъра имахме проблеми. От Нефтохимик трябва да научим как да се борим повече", сподели Петрович и продължи.

"Не казвам, че е само до тичане, трябва всеки да даде повече от себе си. Последните 15 минути не излязохме от наказателното им поле. Беше трудно да направим атаките си, но има и такива мачове, важна е победата. Когато не играеш добре, да стигнеш до успеха. Поне моите играчи играха докрай и се поздравиха с победата. За това мога да ги поздравя", заяви сърбинът.

Той говори и дали отборът му има шансове за титлата. След кратко увъртане той все пак обяви, че това е възможно.

"Не искам да говоря по темата за титлата. Доведохме някои играчи, Галин Иванов е тук, българи има, добри играчи са, доволен съм от тях. За нещо повече ще ни трябва класа. Досега сме играли като отбор, това ни е наша характеристика и трябва така да продължим. Защо да не станем шампиони", сподели още Петрович.

Мачът в Бургас беше първият под ръководството на новия собственик Спас Русев. Сърбинът говори и за очакванията си към бизнесмена.

"Новият собственик вероятно знае какъв потенциал имат играчите и какво им липсва. Той иска да работим повече, постигнахме поне първа победа при новия собственик", заяви Петрович и се върна на темата за освободения нападател Венци Христов и привлечения за негов заместник Илиан Мицански.

"Как Венци Христов да не получи шансове? Има 4 мача в първенството, игра и с Марибор в двата! Имаше положения, не ги вкара. Аз лично нямам нищо срещу него, мисля, че е добър футболист, но трябваше да се раздава повече за отбора. Той е добър футболист, но не е голям."

"Мицански е национал, голмайстор, само хубави неща съм чувал за него. Той игра, трябва да тренира повече. Сега е такава ситуацията, че на пейката имахме двама контузени. Дал съм шанс на Мицански, той е опитен играч", завърши Петрович.