MMA.BG Live #15 - Светослав Самуилов: Войнът на светлината

08:00 - Детството и запалването по бойните спортове
25:00 - Преходът към ММА и първите професионални битки
38:40 - Катастрофата и преодоляването на тежките моменти от последствията
50:00 - Идеята за специализирана спортна зала
1:08:20 - Ефектът на тренировките върху децата с увреждания
1:15:10 - Съвет към всички хора попаднали в сходна тежка ситуация
1:25:30 - Вяра, душа и защо сме на този свят
1:31:40 - Семейството

Страховит граплър и безкомпромисен ММА боец, Светослав доминираше на ринга с изключително атрактивен и агресивен стил.

През март 2013-та обаче животът му се преобръща. Той претърпява изключително тежка автомобилна катастрофа, която го парализира от главата надолу поради счупени вратни прешлени и още множество травми.

Но успява ли това да сломи духа му? Ни най-малко - Сисо успява да раздвижи ръцете си на пук на лекарските прогнози и макар все още в инвалидна количка той започва може би най-стойностната инициатива, която е идвала от нашето общество - това на бойните спортове. Русенецът преследва своята мечта - да създаде спортна зала за хора и деца с увреждания. И успява. През 2020-та година официално залата на "Захариев Файт Тийм" отваря врати и в него тренират деца и младежи с увреждания и специални потребности.

А сега мечтата му е още по-смела:
https://nova.bg/promyanata/finalist/1152

Гледайте подкаст за бойни изкуства MMA.BG Live #15, където ще научите повече за невероятната история на Светослав, за това как човек да изгради толкова железен дух, който да му помогне да преодолее и най-черните си дни. Говорим си за вярата в Бог и бъдещето, за това какво получаваш, когато даваш безрезервно и как да гониш мечтите си на пук на обстоятелствата.

mmabulgaria