VBox7 logo

Тайните на големите корпорации, които е опасно да знаеш

2 622 15.06.2019 Инфо

Алгоритъмът на Google
Като всяка успешна компания, така и Google прави подобрения всяка година. Но една от големите й тайни е свързана с алгоритъма на търсачката. От компанията дори и не загатват как са направили така, че дори при грешно изписана дума, търсачката все пак да разбира смисъла й.
Кал за бейзболни топки
В специално място в Ню Джърси, САЩ, се крие специалната съставка, от която се прави калта за новите бейзболни топки. Тя се използва, за да се избегне хлъзгането в ръкавиците по време на игра.
Донъти
През 1933 рецептата за донъти придобива Ишмаел Армстронг. Към нея тя получава и работилница за донъти. Към момента само четирима души знаят оригиналната рецепта.
Ликьор "Шартрьоз"
Ликьорът е създаден от френски монаси, които са използвали тайна смесица от 130 билки. Рецептата е била крита от властите по време на Френската революция, а днес я знаят само двама монаси.
Газирана напитка „Dr. Pepper“
Тази напитка съдържа 23 различни съставки, които се знаят само от трима служители едновременно. Според слуховете една от тях е сок от сливи.
Рецептата на KFC
Вкусните пилешки ястия на компанията са овкусени от 11 вида билки и подправки. Тези билки са разделени в две различни фабрики. Оригиналната рецепта е написана ръчно през 50-те години на XX в. и се пази в сейф в Кентъки.