VBox7 logo

Кубрат Пулев - Морис Харис 05.12.2015 Светкавична победа на Пулев ( Целия мач )

663 06.12.2015 Инфо

ГРЪМОТЕВИЧЕН НОКАУТ ЗА КУБРАТ ПУЛЕВ!
Българската гордост в тежка категория отказа Морис Харис едва 1:48 минути след началото на срещата помежду им в INSELPARKHALLE в Хамбург!
Американецът се срина още преди края на първия рунд, повален от мълниеносно дясно кроше, което Кобрата пласира в тялото му. Пулев откри боя агресивно и нанесе поредица от тежки удари, демонстрирайки топ форма и висока класа.
"Благодаря на всички българи! На тези, които дойдоха тук, в Хамбург и ме подкрепиха лично. Но и на всички, които бяха духом с мен и ми стискаха палци пред екрана. Бях отлично подготвен, както тактически, така и физически. Щастлив съм, че успях да съхраня ръката си, която все още не е напълно възстановена и същевременно да постигна категорична победа", бяха първите думи на Кубрат.
"Очаквах много по-голям отпор от страна на противника. Към края на 2016 г. амбицията ми е да атакувам някой от важните шампионски пояси. Точно кой, предстои да разберем в следващите месеци", добави нашето момче, който планира да се качи отново на ринга в началото на пролетта, а следващата седмица се завръща в България, за да открие официално боксовата си академия в София.
Това бе 22-рата победа за Пулев и неговият 12-и нокаут, които той постигна навръх хубав празник у нас като Свети Сава. Кубрат боксира със специално ушитите му от "Адидас" патриотични ръкавици в бяло, зелено и червено, които бяха готови още преди година за сблъсъка с Владимир Кличко, но тогава той не получи разрешение да се изправи в битката за световната титла с тях.
Този нокаут е и най-бързият за Кобрата измежду всичките му предишни като професионалист. След като прати на земята своя съперник, българинът вдигна триумфално ръце, целуна ръкавиците си и попадна в прегръдките на своя треньор Ули Вегнер, който за първи път застана в ъгъла му, откакто двамата започнаха съвместна работа през февруари.
Само преди броени дни Вегнер бе повече от ясен пред германските медии: Ще изведа Кубрат Пулев до световната титла!