VBox7 logo

Методи Ананиев - опитният лидер, който ще помага на Левски

151 22.10.2019 Инфо

Методи Ананиев е добре познато име за българските волейболни фенове. Опитният играч отново се завърна на родния терен, за да облече екипа на Левски. След дълги години в чужбина, Ананиев отново ще се състезава във волейболното ни първенство.
„За мен винаги е било суперприятно да се завърна в България и да играя пред родна публика. Сега започнах подготовка с отбора и оставам. Сега трябва да градим отбора, в който има много млади и много опитни състезатели. Ядрото е голям микс от доста млади момчета и доста опитни”, сподели пред „Златният гейм” Методи Ананиев.
„За мен е било важно, когато играеш за един отбор, да даваш всичко от себе си, независимо в кой отбор си. Ние играем професионален волейбол.”
„Колкото до Левски и ЦСКА - състоянието им зависи от намирането на финанси. 14 състезателя минимум само за мъжкия отбор, плюс треньорски щаб, възстановяване, физическа подготовка, детска школа - всичко това са разходи, които трябва да се покриват. Трябва да има начин да се привлече спонсор.”
„Ще бъда с отбора, докато не си намеря отбор в чужбина. Нямам нищо против да остана и до края на годината. Ако се наложи, ще помагам, иначе оставам младите да добиват опит.”
„Допускаме грешки, които след разговор с щаба се дължат повече на притеснение, донякъде на неопитност, но тези неща в процеса на първенството ще се изчистят”, коментира още Методи Ананиев.