VBox7 logo

Еп 10 - Успешната история на Милена

5 26.11.2018 Инфо

Оплаквания - от 6 години Милена не може да намери "любов" и създаде семейство. Тя усеща отчаяние, самота и силно неудоволствие, което я кара да става вербално агресивна, за което съжалява дълбоко в последствие. В последните месеци тя има притеснителни и странни мисли за самонараняване. Тя често плаче в ежедневието си и взима различни "хапчета за успокояване".

Наличие на психологически проблеми - Милена редовно посещава личният си лекар, минала е през ендокринолог и невролог - и е физиологически здрава. Нейният проблем е от сферата на личните.

Намиране на източника на страдание - Донякъде източникът на страдание е ясен. След консултация става по-ясно, че Милена не си дава шанс да срещне "подходящ мъж" в живота си. В последните 6 години тя има двама "партньори за секс", с които води фрустриращата въртележка от емоции и разочаровани обещания за бъдещето, от които "не може да се отърси". В този смисъл тя няма време/сили за нови мъже в живота си и те естествено я отминават. Мислите за самонараняване идват естествено от собственото й усещане, че води неадекватно и саморазрушително поведение.

Съгласие за промяна - Решава да изостави своите партньори и освободи време/настроение и установи подходяща настройка за "сериозен" партньор в живота си, което може да отнеме години.

Резултат - Намирането на подходящ партньор е времеемко начинание, но след решителната раздяла с двамата мъже, тя спира да има мисли за самонараняване, плачът и раздразнението й си отиват, и тя "става пак себе си".