VBox7 logo

Шаолински монах се задържа 10 секунди на един пръст

19 578 14.10.2015 Инфо

Мъжът се присъединява към монасите от манастира Шаолин, вдъхновен от кунг фу филмите на 80-те.
Ежедневните му тренировки включват тичане с железни пръчки на краката, като след девет години усилен труд той вече е способен да премине 120-метрова отсечка "по вода".
Мъжът разказва, че когато бил дете - в края на 80те, бил грабнат от великолепните филми с китайски бойни изкуства. Той мечтаел да може да прави неща като летене във въздуха и ходене по вода.
През 2000 г. той пристигнал в манастира, откъдето като шофьор преди това бил минавал веднъж - именно тогава си спомнил за мечтата си и решил да я осъществи на всяка цена.
Всъщност, с тренировките по ушу той започва още преди да отиде в манастира, но именно там уменията му стават професионални.Шаолинският монах Ши Лиянг успя да удържи тежестта на своето тяло единствено на палеца ръката си. И така да балансира в продължение на 10 секунди. Това, оказва се, е само поредният номер на монаха.В началото септември той успя да пробяга 125 метра по вода. За целта използва 200 тънки шперплатови плаващи дъски, поставени върху повърхността на водата.