VBox7 logo

Епизод 11 - Успешна история на Мария

10 04.12.2018 Инфо

Успешната история на Мария.

Оплаквания - От една година Мария изпитва паника и страх при: комуникация с хора, пътуване в градски транспорт, оставане сама в апартамента си, през нощта, преди сън и на дълъг път. Гади й се, има често силно главоболие и няма апетит предимно на работното място.

Наличие на психологически проблеми - Мария е минала на преглед през невролог и ендокринолог, преминала е изследвания и е намерена за физиологически здрава. Проблемът й е личностен.

Намиране на източника на страдание - Оплакванията на Мария започват, когато завършва университет и губи връзка със своите колеги след завършване. Премества се заради работа в София - далеч от брат, майка, баща и познати съседи. Живее със съквартиранти, които не тъсят близост. В работата е част от малък екип, в който колежките й са в доста по-напреднала възраст. Оставя приятеля си, който не желае да се премести в София. От изобилие от социални контакти тя попада в ситуация на самота и изолация в кратък период от време.

Съгласие за промяна - в рамките на естествени процеси като намиране на нова работа, преместване в нов екип или смяната на колегите след време с по-млада генерация(тя явно първа вълна, което е винаги неприятно). Намиране на нова квартира, може би с някой стар колега преместил се в София или "леко натискане" за приятелско сближаване със студените й съквартирантки. Изчакване на период на преживяване на раздялата и намиране на нов приятел.

Резултат - След критичен период от още 6 месеца на силни емоции на нещастие, самота и изолираност, Мария намира по-хубава работа и започва нова връзка. Оплакванията значително отшумяват.