VBox7 logo

Атака на олимпийското злато е целта пред ансамбъла

103 11.10.2019 Инфо

Атака на олимпийското злато е целта пред ансамбъла

Атака на олимпийското злато, това е основната цел пред ансамбъла на България за предстоящия сезон. Старши треньорът Весела Димитрова е категорична, че нейните момичета могат да се борят за своята мечта на Олимпийските игри в Токио през август 2020 година.
„Целта ни е да бъдем в Топ 3 на Европейското първенство, както и в Топ 3 на всички Световни купи. Задържим ли се на това ниво, ние ще имаме чудесна позиция да се борим за златния медал в Токио”, сподели Весела Димитрова при награждаването ѝ за треньор на месец септември в анкетата на Пресклуб България.
„Изключително сме щастливи от тези награди. Много съм доволна от представянето на момичетата на Световното първенство. Сега ни предстои 20-дневен лагер на Белмекен, с който започваме подготовката за следващата година. Вече подбирам музиката и мисля по отделните елементи за новите съчетания. Искам те да бъдат с максимална трудност и с отлична хореография, като се надявам да бъдат изиграни безупречно. Така ще спечелим златен олипийски медал. Момичетата са много мотивирани и амбицирани, след кратката двуседмична почивка са заредени с енергия за предстоящите тренировки и състезания", каза след награждаването Димитрова, която за пети път печели „Златният трикольор“.
„В Пловдив, по време на специалния спектакъл в Колодрума, момичета се чувстваха прекрасно - всички ги посрещаха с много любов и им се радваха. Затова през ноември ще има още два спектакъла, на които ще играят старите си съчетания. Новите ще бъдат готови в края на годината, като през март очаквам да бъдат напълно отработени до последния детайл“.
Тя разясни програмата на отбора до Олимпийските игри. „Все още не е готова напълно програмата за следващата година. Предвиждам през април да участваме в няколко Световни купи – в София, Пезаро и вероятно в Ташкент, а след това и на Европейското първенство. Основните ни конкуренти за медалите в Токио освен Русия и Япония ще бъдат и отборите на Италия и Украйна. След Олимпиадата ще реша дали ще продължа да водя отбора още един олимпийски цикъл, ако бъда одобрена от ръководството на федерацията, разбира се, или ще се върна при семейството си“.
"В спорта винаги се помнят победителите, но аз мисля, че този отбор ще бъде запомнен дори и да не спечели златен медал на Олимпиадата“, заключи Димитрова.
Ансамбълът ни също получи награда. Тимът беше избран за отбор на месец септември след отличното си представяне на Световното първенство в Баку.
Капитанът на отбора Симона Дянкова изрази задоволството си от постигнатото последните състезания: „Много сме щастливи. Доволни сме от представянето си на Световното първенство в Баку, радваме се най-много и че нашите треньори са доволни. В Пловдив се наслаждавахме на играта си, без да се борим за оценки. Амбицирани сме догодина да се борим за златните медали на състезания, в които ще участваме. Благодаря на моите близки и на моя приятел, че винаги ме подкрепят.“
Ерика Зафирова заяви, че силно е подкрепяла своя приятел Дейвид Хъдълстоун на Световното първенство по спортна гимнастика и много се радва, че той е успял да спечели олимпийска квота.
„Дейвид много ми помага във всичко. Той първи ме подкрепи да премина в ансамбъла, много се радвам, че ще бъдем на Олимпиадата в Токио заедно“, заяви Ерика пред репортерите.
Мадлен Радуканова заяви, че всички в отбора много се подкрепят и винаги първа споделя със своите съотборнички това, което си случва.
Лаура Траатс заяви, че всички в отбора са много сплотени и задружни и също благодари на своите близки за пълната подкрепа.
Стефани Кирякова сподели, че много вярва в Господ и е сигурна, че съдбата на отбора е предначертана: „Вярвам, че в точното време и място Господ ще ни помогне да постигнем това, което мечтаем.“