Топ 5 откачени закона, които съществуват само в Северна Корея

Вижте петте най-откачени закона в Северна Корея!


Номер 5 – Има само 14 одобрени прически от правителството

Обикновено, когато отидете на фризьор сами решавате каква да е прическата ви, дали да е по консервативна или пък по предизвикателна.Ние не осъзнаваме това, но е хубаво да имаш избор, нали? Е, ако живеехте в Северна Корея нямаше да имате този избор. Освен, че прическата ви трябва да е строго консервативна, вие трябва да избирате от само 14 вида мъжки прически,а за жените са предвидени 18 прически, които са одобрени от правителството. Колкото и саркастично да звучи Северна Корея наистина се грижи за прическите на хората, дори през 2006 година пускат серии по телевизията със заглавие „нека да отрежем косата си в съответствие със социалистическия начин на живот“. Правителството е разположило камери за наблюдение на всички публични места в градовете, за да вижда и залавя хората, които не са подстригани по подходящ начин. А ако бъдат заловени такива бунтовници ги подстригват един см по късо от разрешените прически.

Номер 4 – Без коли

Няма начин да излезете на улицата без да видите поне няколко коли, нали? Но ако сте в Северна Корея шансът да не видите нито една кола по улицата е доста голям. В тази страна е разрешено да имаш кола само ако работиш за правителството. Те могат да притежават подобни на американските коли от 70-те години на миналия век. Северна Корея все още не е усвоила автомобилната технология и не произвежда коли. И това вероятно е поради факта, че хората, които притежават коли в Северна Корея са твърде малко или по-точно се падат някъде около един на хиляда човека. А ако направим съпоставка със сащ – там един на три човека притежава кола. Затова гражданите на Северна Корея си ходят свободно по пътя, тъй като шанса да ги блъсне кола е нищожен.

Номер 3 – Без снимки

Ако отидете на ваканция е без съмнение, че ще искате да направите поне няколко снимки. Но ако решите вашата ваканция да е в Северна Корея и правите снимки там ще си навлечете сериозни неприятности. В Северна Корея е строго забранено туристите да правят снимки на севернокорейските жители ако те не са облечени добре, също е забранено да се снимат и бедни и недохранени хора. Също така е забранено да се снимат военните и правителствените сгради. И е добре да не забравяте, че севернокорейски власти са разположили камери навсякъде в градовете и шпионират населението постоянно. Хората също нямат право да снимат, а Ким Чен Ун може да бъде сниман само от собствените си фотографи.

Номер 2 – Семейното наказание

Ако някой извърши престъпление отива в затвора, излежава си присъдата и после го освобождават, нали? Е, нещата в Северна Корея стоят по различен начин. Ако извършите престъпление, няма да сте единственият, който ще страда. Държавата има специален закон, който се казва „наказание за 3 поколения“. Това означава, че ако някой от гражданите на Северна Корея извърши престъпление, не само той ще бъде наказан, а също родителите му, съпругата или съпругът му и децата му. Независимо от родителите, детето може да е голямо, малко или дори все още да не е родено, по този закон то подлежи на наказание. Всички членове на семейството на престъпника се осъждат да работят в трудови лагери, без храна и без почивка. И за съжаление повечето хора не издържат и почиват.

Номер 1 – „Демократично“ гласуване

Както всички знаем управлението в Северна Корея е диктатура. Това означава, че хората нямат избор кой да ги управлява и има закон, който задължава всеки гражданин да гласува. А ако някой откаже да гласува веднага го изпращат в трудов лагер. Но не мислете, че на избори в Северна Корея има много кандидати. Единственият разбира се е владетелят на диктатурата Ким Чен Ун. Никой друг гражданин на Северна Корея няма нито парите, нито силата, нито гласността, за да му се противопостави. Имало е и времена, когато е имало и други регистрирани кандидати в бюлетините заедно с Ким, но това разбира се са били фалшиво поставени политически лидери, които да направят така, че изборът на Ким да изглежда по-честен. Официалното име на Северна Корея е народна демократична република. Но както вече разбрахте там няма нищо демократично.

TOP5 OF THE NET