VBox7 logo

Спа - най-дългото трасе в календара на Формула 1

786 28.08.2019 Инфо

Какво предлага Гран При на Белгия на пистата "Спа", 13-ти кръг от световния шампионат във Формула 1. За всичко това в предаването "Формула 1 Токшоу".
"Лятната пауза в шампионата на Формула 1 свършва, но и лятото свършва. Дано и лятото продължи. Битката продължава, ще има интересни състезания с екшън в тях", коментира анализаторът Георги Иванов.
"Голямата тема е, че Формула 1 се завръща. Прекрасно е, че може да се завърнем на пистата "Спа". Ако състезанията в Белгия и Италия предложат това, което предложиха предишните 4 старта преди паузата със сигурност ще бъде интересно. Мерцедес е във водеща позиция в шампионата", каза Траян Сарафов.
"Мерцедес се представя по-добре при бавните писти в шампионата, това би трябвало да бъдат състезания на Ферари за Спа и Монца, още веднъж за Белгия ако вали ще бъде доста интересно, има вече изравняване на силите, очаквам и писти, където Мерцедес да не са толкова силни, където бяха по-силни в предишните години", добави Иванов.
"Пистата е невероятна, като място, едно от най-прекрасните места, всеки един дори нестрастен почитател на Формула 1 си заслужава да види, притежава различни видове завои, както и прави, като цяло и Спа е най-доброто място за подновяването на сезона", каза още Сарафов.
"Спа събира страшно много публика от околните държави, пистата е винаги пълна и стават интересни състезания, домакините подкрепят състезанието.
Три писти в Белгия са приемали състезание от календара във Формула 1.