VBox7 logo

Георги Русев: Важно е за мен да бележа, Септември играе атакуващ футбол

139 16.09.2019 Инфо

Крилото на Септември София Георги Русев прибави нови 2 гола на сметката си при победата 4:2 над Хебър в 8-ия кръг на Втора лига и беше щастлив от този факт. 21-годишният играч обаче обърна по-голяма внимание на факта, че за пореден мач неговият тим допуска ранен гол и трябва да обръща развоя на резултата.
Младокът вече има 4 гола на сметката си в 7-те поредни победи, с които Септември стартира сезон 2019/2020 във втория ни ешелон. Това го изравни с Преслав Йорданов, който също отбеляза веднъж срещу Хебър.
„С много труд, с много себераздаване спечелихме. Показахме голям характер, защото през първото полувреме ни вкараха гол от съблекалнята, както се казва. През второто пак почнахме с дузпа и гол в наш ущърб и трябваше два пъти да обръщаме мача, но успяхме”, каза Русев пред DIEMA SPORT.
„Мисля, че основното е концентрацията. Трябва да влизаме по-добре в мачовете. Това допълнително ще го коментираме с треньорския щаб и ще трябва да го подобряваме.”
„Ние играем атакуващ футбол и се отваряме, така че остават пространства отзад. Опитваме се да пресираме повече и виждате, че Хебър играха повече с изритани топки. Имаше пространство зад нашата защита, което е нормално заради пресата. Така се получиха и техните голове.”
„Като ти вкарат, трябва да обръщаш мача, да атакуваш, да поемаш риск. Засега се получава.”
„Мисля, че е важно за мен да бележа, да помагам на отбора, да играя в предни позиции. Най-важното е да върви отбора, а аз да помагам с каквото мога. Аз се чувствам перфектно на тази позиция, тя ми е любимата.”
„Планът за двубоя срещу ЦСКА 1948? Тепърва ще анализираме съперника, който предстои. Надявам се да се поздравим с успех”, завърши талантът.