VBox7 logo

Imagination - Just An Illusion 1080p (remastered in Hd by Veso™)

105 14.10.2015 Инфо

Края на70-те години на ХХ-ти век. Англичанина Лесли МакГрегър Джон, кийбордист на свободна практика (участвал за кратко в групи като "The Delfonics", "Chairmen of the Board", "The Velvelettes" и "The Elgins"), се среща с бас-китариста Ашли Инграм. Двамата решават да обединят усилията си в съвместна кариера, създавайки своя група. Наречена "Fizzz", групата се провалила с гръм и трясък след кратко съществуване. По същото време се запознали с барабаниста на Лондонската група "TFB (Typical Funk Band)", Ерол Кенеди. Като разбрали, че "Fizzz" няма да я бъде, Джон и Ашли изоставили проекта, и поканили Ерол да участва в новия им проект. Било вече началото на 1981г. Тримата записали демо албум, и през април същата година го представили на продуцентите Стийв Джоли и Тони Суейн. Стийв и Тони решили, че в демото има потенциал, и младата британска компания R&B Records решила да го издаде. След няколко месеца, а именно на 10 юни 1981г албумът излязъл на пазара. Изборът на компанията се оказал печеливш. Три от синглите в него се изкачили до първите места в UK Singles Chart през май 1981 г, с продажби от над 250,000 копия във Великобритания. Албумът се наричал "Body Talk", а името на новите любимци на Острова било "Imagination".
На 10 март 1982г излиза дебютния сингъл от втория им студиен албум "In the Heat of the Night (албума е издаден на 3 септември 1982г)". Това е най-големия успех на групата - хита "Just An Illusion", който Ви представям днес. "Just An Illusion" става европейски и световен хит, заемайки 2-ра позиция в Британските класации, и е в топ 20 в Американската музикална класация "Билборд", в частта "Hot R&B" и в "Dance Club Songs". Малкоизвестен и любопитен факт: След големия успех на песента и нарастналата популярност на групата, през 1983г Джон е поканен за участие в хитовата поредица "Доктор Кой", а през 1986г "Just An Illusion" е включена в саундтрака на филма на Робърт Мандел "F/X (в България се разпространява под името "Специални ефекти")" с участието на Брайън Браун и Брайън Денехи.
Относно клипа: Представеното видео е пълен А/В мастеринг на официалния клип на "Just An Illusion", заснет за нуждите на промотирането на сингъла през 1983г. Картината е корегирана и "изгладена", дефектите са премахнати, резолюцията и съотношението на страните са променени, яркоста и контраста са наново балансирани, а цветовете са корегирани и подсилени. Оригиналното аудио е премахнато, и е заменено с нов качествен стерео запис, извлечен, мастериран и синхронизиран към картината от мен от оригиналната плоча на R & B Records - "Imagination Gold (RBLP 1006)" от 1983г.
Желая Ви приятно гледане.