VBox7 logo

Хубчев: Видях много желание за победа, което е важното

4 017 24.08.2019 Инфо

Наставникът на Левски Петър Хубчев отчете важността на спечелените 3 точки при трудната победа с 1:0 над Локомотив Пловдив у дома в 7-ия кръг на efbet Лига. Бившият национален селекционер заяви, че неговите момчета, въпреки някои слабости в играта си, са показали по-сериозно желание за победа и това е наклонило везните.
В същото време специалистът беше крайно уклончив в отговорите си относно предстоящото след седмица дерби срещу ЦСКА.
„Хареса ми желанието. В спора съм страна и може би гледам през други очила, но днес имахме по-голямо желание за тези три точки, които са страшно ценни. Още преди седмици казах, че такива победи са ми много по-скъпи”, заяви Хубчев пред DIEMA SPORT.
„Ние не сме мислили въобще за следващите или миналите мачове. Мислехме и се готвихме само за мача с Локомотив Пловдив.”
„Всеки треньор ще защити отбора си, но аз така видях – че имаме по-голямо желание. Видяха се и слабости, няма какво да ги крием. Всъщност, ще си ги кажем в съблекалнята. По-важното бе по-голямото желание за победа, това опитваме да вкараме.”
„Смените бяха изцяло тактически. Едната беше да забавим времето, а при другата футболистът повече нямаше сили.”
„Вие хубаво ме питате за настроението, но аз не знам какво е. Излишни са такива въпроси. В тези мачове и дербита даже ролята на треньорите е много малка. Те се играят с пълен заряд. Аз от опит знам, че са много по-опасни другите срещи.”
„Вие ме карате да говоря клишета. В тези мачове, ако върнете годините, има толкова ярки примери, че моментната форма не играе никаква роля. Зарядът там е друг, макар че в края на краищата пак се присъждат три точки (при победа – б.р.). Просто моментното състояние не играе никаква роля”, завърши Хубчев.