The Living Hostel #euandme (official trailer)

Филмът „Живата странноприемница“ е част от европейската кампания #EUandME, която цели да илюстрира как правата и ползите, на които се радват гражданите на ЕС, подобряват живота им. Филмът на Матиас Хьоне e разказ за мобилността, която ЕС предлага на своите граждани.

Официален уеб сайт на кампанията: https://europa.eu/euandme/bg/

Резюме:
ХАЙКЕ, млада жена на двадесет и няколко години, живее в западнала ферма с по-малкия си брат МОРИЦ и баба им ГИЗЕЛА.
Един следобед Гизела разказва на внуците си за плановете с покойния й съпруг да разгледат далечните краища на Европа – приключение, което никога не се осъществило поради трагичната му смърт. За да съберат достатъчно пари и сбъднат желанието на Гизела, Мориц планира да превърне обора им в хостел. Двамата младежи го реновират и украсяват с картини, писма и снимки.
Скоро получават първата си резервация. Италианецът ОСКАР влиза в хостела и се възхищава на многото фотографии на стената. Той предлага собствената си снимка, която да добавят към колекцията ,и започва да разказва история за пътуванията си.
Скоро хостелът се напълва с гости от цяла Европа, като всеки от тях разказва истории за собствените си приключения. Докато слуша всяка подробност, на лицето на Гизела грее спокойна усмивка.
Хайке и Мориц успяват да съберат достатъчно средства, за да заведат Гизела на пътуването ѝ, но тъй като не може да пътува, тя казва на внуците си, че те трябва да отидат без нея. Тя обяснява, че вече няма нужда да пътува с тях; благодарение на всички посетители, които са имали, тя се чувства сякаш цяла Европа вече я е посетила.

Intelday Solutions

Собственикът на клипа не желае коментари.