VBox7 logo

Еп.8 Историята на "Кирил"

5 02.11.2018 Инфо

Успешна история в резюме - случаят на "Кирил".

Оплаквания: Скованост на крайниците, болки в сърцето, усещане за безсилие, среднощни атаки на паника и страх, липса на "трезво" мислене, "странно" поведение и идеи, и други.

Диагнози: Етикети от DSM-V: ПР и ОКР. Кирил е намерен за физиологически здрав от лекари и е невъзможно да има психологически проблеми. Неговите оплаквания остават в сферата на личните проблеми.

Намиране на източника на страдание: Кирил е бил женен от 4 години, но е напуснат от жена си. В следващите три години се раждат и оплакванията му. Бавно се бетонира вкъщи и спира да работи, отдалечава се от приятели и влошава отношенията си с роднини. Източника на страдание не е развода му(това е преодолял), а начинът му на живот сега и в момента.

Съгласие за промяна:
- Кирил с времето прие и осъзна, че оплакванията му са поради собственото му недоволство от това как живее - неправейки нищо от живота си. След известно време за "набиране на смелост" започна да търси работа и бавно да се връща към активен живот.

Резултат:
- След година и половина опити и провали - е на работа и отново с активен социален живот. Повечето му оплаквания изчезват. "Жаждата" му за алкохол намалява пропорционално на успехите му.