VBox7 logo

Цветан Соколов: Ако играем добре на сервис, можем да бием дори Бразилия

175 19.07.2019 Инфо

Диагоналът на българския национален отбор по волейбол Цветан Соколов заяви, че работата със специалист като Силвано Пранди вече започва да дава резултат макар и толкова рано в подготовката за олимпийската квалификация.
Италианският треньор взе група от 15 състезатели за 2-седмичен лагер в Самоков и след първите дни Соколов призна, че всички тренират с настроение.
„Настроението е прекрасно. Всички идват с усмивка на тренировка. Чувстваме се добре. В момента тренираме доста здраво във фитнеса и тренировките са изтощителни, но сега е моментът да се подготвим по добър начин. Тренираме добре. В момента не ни се получават нещата както трябва, но това е нормално за началото на една подготовка”, каза Соколов.
„Отборът е гладен за победи. Това е квалификация за Олимпиада и победата в нея е голям стимул. Отборът наистина има желание да играе волейбол на високо ниво, както сме го доказали. Има много млади момчета, които искат да побеждават, а също и стари. Всички имаме една цел – да се класираме на Олимпиадата. Имаме желание, мисля, че имаме възможности да го постигнем. Времето ще покаже какво ще се случи.”
„Позитивите от това, че Бразилия е сочен за фаворит, е, че бихме играли по-спокойно. Да излезем на игрището с нагласата, че няма какво да губим, може да ни донесе много позитиви. Тогава може да рискуваме, а тогава имаш 50 процента шанс да спечелиш. Ние доста пъти сме играли с такъв риск и ни се е получавало срещу силни отбори.”
„Не мога да кажа дали можем да ги победим с 3:0 или не. Това е като един зар. Ако играем добре на сервис, можем да победим Бразилия, дори и с 3:0. Всички зависи от това какво ще покажем като игра. Всичко зависи от нас. Сега тренираме по различен начин, с нова система. На дълги разигравания сме доста по-добре, отколкото преди. Вече се вижда какво изисква треньора от нас. Знаем системата за работа със Силвано Пранди. Нещата се получават така, както той иска. Вижда се израстване в отбора и играта”, завърши Соколов.