Избор на редактора

Реклама

Реклама

Реклама

Реклама

Яко е! 0 0
93 · 93
Vbox7.com
+ 0
Други сайтове
· Инфо

Инфо за клипа

Вижте и другите две части на филма: „Евангелистите са живели през 16-и век!” и „Исус бил разпнат на 16 февр. 1086 г. в Константинопол!”.
Има и още един интересен филм: „В кой век е живял Христос?” 1 и 2.
Относно заблудите в датировките на историята, академикът на науките А. Фоменко и к.ф.м.н. Г. Носовски (автори на книгата „Кой век сме сега?”) доказват, че Рим на Босфора или Новият Рим, т.е. Константинопол, Стамбул, Цариград е всъщност Йерусалим!

Има и други преведени руски филми по тази тема от поредицата „История: Наука или вымысел?”, в това число Епизод 10 - Забытый Иерусалим. Ето някои цитати от него:
„Традиционната история ни уверява, че като цяло всички исторически факти са проверени и няма никаква необходимост да се доказва тяхната вярност, но в действителност това не е така. Например изучавайки един от най-важните документите по история на човечеството - Библията, учените Фоменко и Носовски открили, че под названието Йерусалим в Стария и Новия завет е описан не съвременният Йерусалим, а съвсем друг град. Работата е в това, че в 19-и век при изследвания на топографията на Йерусалим не са знаели даже къде са стените му. Археологът Шикт е един от първите, опитвал се по местността и библейските названия на развалини да определи библейските места. Не му се е отдало и трябвало много дълго да се работи по насаждането на хартия на библейски наименования на територията на Йерусалим. Друг английски археолог - Джон Райт, който много години се занимавал с разкопки в Палестина, откровено признава, че голяма част от намерените тук находки не доказват абсолютно нищо. Днес след 200 г. нищо не се е променило. Неопровержими доказателства археолозите не са намерили. Затова пък са намерили много псевдонаходки или по-просто казано фалшификати. И така за 200 години учените и археолозите не могли да намерят доказателства за това, че Юдея се е намирала на брега на Средиземно море. Независимо от това обаче, както преди два века, историците настояват, че тази древна страна е била разположена именно тук. Всеки, който по-внимателно разгледа старите части на Йерусалим ще се убеди, че тук няма нищо библейско освен названията. Те са дадени едва в 19-и век с идването на европейските археолози. Няма нищо за чудене. Преди 200 години тук не е имало никакъв Йерусалим. Във филма се представени само някои факти открити от Фоменко и Носовски при изследването на Библейски истории. Но даже и те говорят, че историята на древния Йерусалим е силно изкривена, както и всички древни и стари истории на човечеството.”

В статията си „Блажени бедните духом – 2” Николай Левашов пише следното: „И какво излиза? Един и същ бог Яхве - Йехова обещава на юдеите рай на земята и че всички народи на земята ще бъдат техни роби. Юдеите ще притежават богатствата на тези народи като награда за вярната им служба. А на народите, които е обещал да даде на юдеите в качеството на роби, същият този бог Яхве - Йехова обещава вечен райски живот след смъртта, ако смирено приемат определената за тях робска участ. Тези, които не приемат тази си участ ги чака пълно унищожение!”
То и във филма се казва, че юдейската религия е религия на социалните паразити, така че съвсем логично е техният бог да им осигури и донор. ;) Жестокият, суров и кръвожаден бог от Стария завет няма нищо общо с милостивия и благ Отец, за когото говори Исус. Той по-скоро би паснал на темата за крайно негативни извънземни, които се опитвали да контролират земните жители чрез страха и заблудата. Но това е друга тема…
И така, правоверните юдеи вярват, че съдният ден ще дойде, когато всички езичници бъдат подчинени от тях! Юдаизмът е основан върху бъдещата сполука на юдейския народ, а не върху награда от Бога за живот на оня свят. И юдеите, и християните чакат своя месия. Само че на юдеите е обещано нещо земно, а и те работят по въпроса... докато християните трябва само да търпят и да чакат да умрат, с надеждата да отидат в рая. Кои тогава ви се виждат по-големи реалисти, ако и да става въпрос за една гола вяра? /от мрежата/

Тагове:

Потребителски категории:

В любими на 0 потребителя · Гледания от други сайтове: 0

Статистика:

Графиката се генерира моля проверете след няколко секунди.

Вграждане в твоя сайт: