VBox7 logo

Бранимира Маркова: Мина първият етап от Световното, утре всичко започва отначало

288 19.09.2019 Инфо

Старши треньорът на националния ни тим по художествена гимнастика – индивидуално Бранимира Маркова коментира умерено представянето на своите възпитанички Невяна Владинов, Катрин Тасева и Боряна Калейн, след като трите останаха извън финалите на бухалки и лента.
„Мина първият етап от състезанието. Боряна успя да влезе на финали на топка и на обръч. Надявахме се на бухалки и на лента. Утре ни предстои най-важното състезание. Двете момичета успяха да се класират сред най-добрите 24. Утре всичко започва отначало”, заяви Маркова.
„В съчетанията с бухалки Боряна на самия финал допусна грешка. Изигра много добро съчетание, но накрая направи грешка. Катрин – малко по в началото. Невяна се представи много добре. Това, което направи за отбора, беше много добре. Изигра съчетанието с бухалки и лента без груби грешка.”
„Има много голямо напрежение. Момичетата и конкуренцията са много добре подготвени. Утре ще бъде много тежко състезание за нас. Много от страните имат апетити за две участнички и съответно 2 квоти за Олимпийските игри. Ние се надяваме момичетата да се представят добре.”
„Специално Невяна изигра много хубаво съчетание с лентата, но си спести елемент за 0,4 от оценката. Ако го беше направила, сигурно щеше да е във финала. Трябва да бъдат наистина уверени, да играят без грешка. Квотите можем да ги вземем само по този начин – с безупречна игра. Имаме нужда и от късмет”, каза Маркова.